Шукати в цьому блозі

суботу, 14 березня 2015 р.

Не цураймося чужих Хрестів!

Кожна людина в своєму житті несе свій Хрест. Часто ми хочемо позбутися цього, але забуваємо, що нести свій Хрест через ціле своє життя – єдиний шлях до Спасіння. Які б в житті не траплялися труднощі, прикрості, розчарування мусимо долати той тернистий шлях. Важливо також не забувати і допомагати полегшити тягарі життя тим, хто особливо потребує цієї допомоги. Люди, які тимчасово позбавлені волі також несуть свій хрест. Наскільки важкий цей хрест, ми не можемо собі уявити!

Щоби не залишати вихованців Прилуцької виправної колонії на самоті з терпіннями та випробовуваннями, семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії організували молитву-споглядання Хресну дорогу. Молитовний захід відбувся 14-го березня напередодні Хрестопоклінної Неділі. Перед початком Хресної дороги вступне слово мав отець Дмитро Горнакевич, який є адміністратором парафії у місті Прилуки. Потім розпочалася сама Хресна дорога. Слід зазначити, що вихованці виправної колонії активно брали участь в цій молитовній програмі.

Після закінчення молитовної програми, поділившись на групки, вихованці виправної колонії та семінаристи КТДС мали можливість поспілкуватися між собою.

Семінаристів дуже вразила щирість і відкритість вихованців колоній під час спілкування. Мабуть, кожен зворушився, коли почув як багато вихованців, будучи засудженими, щиро визнавали, що вони вчинили злочин і справедливо відбувають свій термін покарання у колонії. Для нас всіх це дуже гарний  приклад усвідомлення своїх гріхів і прийняття їх наслідків, та можливість призадуматися над чесністю і щирістю власного життя. Дуже часто ми засуджуємо людей позбавлених волі, але не усвідомлюємо, що перед Богом наші повсякденні недобрі вчинки не є менш гріховними.
Як вихованці колонії, так і семінаристи КТДС були задоволені зустріччю, з нетерпінням очікують наступної можливості зустрітися та провести гарно час в молитві та у спілкуванні один з одним.

Семінаристи, які організовували Хресну дорогу в Прилуцькій виправній колонії , щиро вдячні за молитву та матеріальну допомогу в організації заходу пароху парафії святого Миколая Чудотворця (Аскольдова могила) отцю Ігорю Онишкевичу. Особлива подяка ректору семінарії отцю Петру Жуку та членам ректорату за благословення і підтримку ініціативи організації Хресної дороги та надання можливості здійснити цю поїздку. Також висловлюємо щиру подяку Адміністрації Прилуцької виправної колонії, а особливо Начальнику Управління Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області полковнику внутрішньої служби Пісклову Валерію Михайловичу та першому заступнику начальника Прилуцької виправної колонії Куліку Олександру Володимировичу. Складаємо подяку за сприяння в можливості послужити неповнолітнім в Прилуцькій виховній колонії.

Немає коментарів:

Дописати коментар