Шукати в цьому блозі

середу, 11 березня 2015 р.

Пересувна виставка «Переображення Господньою любов'ю» відкрилася в Івано-Франківську.

11 березня 2015 року в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрилася Національна пересувна експозиція образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Переображення Господньою любов'ю». У церемонії відкриття взяли участь духовенство, представники Управління Державної пенітенціарної служби України в Івано-Франківській області, Пенітенціарного душпастирства УГКЦ, громадськості міста. Виставку відкрив  директор музею  Ярослав ШтиркалоСеред присутніх почесних гостей були представники обласного управління Державної пенітенціарної служби Сергій Репецький, Ігор Івашко, Ігор Костенко, також  наукові працівники музею, представники громадськості міста. Пересувна виставка вмістила в себе сто десять робіт. 

З вітальним словом і благословенням до учасників церемонії відкриття звернувся владика Йосафат (Мощич), єпископ-помічник Івано-Франківської Архиєпархії: «Тема каяття і прощення для в'язнів і для суспільства - дуже актуальна. Зміст експозиції дуже з цим перекликається: Великий Піст Церква встановила як духовне пригадування, що кожна людина завдячує своїм спасінням Христу Боголюдині, який став чоловіком заради спасіння тих, хто заслуговував на вічну кару через свої гріхи, - зазначив владика, - Христос-Спаситель Сам був в’язнем, не втративши при цьому ані своєї божественної, ані своєї людської гідності. Заклик Христа відвідати в'язнів підводить нас до теми усіх засуджених. Господь прийняв розбійника, що покаявся, подарувавши йому спасіння в небі.»









Всеукраїнська пересувна виставка  «Преображення Господньою Любов’ю» розпочалася у Києві та побувала у Чернігові, Полтаві, Черкасах, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Кіровограді, Херсоні, Ніжині, Житомирі, Вінниці, Тернополі, Збаражі. Старання про відкриття експозиції в Івано-Франківську прийняв на себе капелан о. Іван Жук. Душпастирству в тюрмах був присвячений семінар для волонтерів "Покарані, але не відкинені", який відбувся напередодні.

Мета виставки – посприяти суспільному діалогу та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі. Експозиція триватиме близько місяця.

Використані світлини з сайту Івано-Франківського Краєзнавчого музею.

Немає коментарів:

Дописати коментар