Шукати в цьому блозі

четвер, 16 квітня 2015 р.

Радість всупереч всьому.


Радісні співи, смачні наїдки на столах, оновлений до свят гардероб, радісні відвідини родичів та друзів – із цим у багатьох із нас асоціюється святкування найбільшого християнського празника – Воскресіння Христового. За різноманітними традиціями та звичаями важливо не  втратити справжній сенс свята – Господню перемогу над злом, Його постійну присутність в нашому житті та надію на наше Воскресіння. 

Цьогорічні Великодні свята не стали винятком для тих, хто перебуває у виправних закладах м. Львова  (ЛВК-30, ЛВК-48, Львівського Слідчого Ізолятора) та для капеланів, які ними опікуються. Напередодні Страсного тижня всі охочі приступили до Тайни Покаяння та з особливим трепетом взяли участь у Євхаристії. У Велику П’ятницю, 10 квітня, у ЛВК-30 відбулось урочисте виставлення Плащаниці, до котрої протягом трьох днів мали нагоду приступити ув’язнені та працівники. В сам день свята, 12 квітня, у всіх закладах були відслужені Божественні Літургії, а завдяки щедрим пожертвам парафіян були роздані посвячені паски та продуктові набори. Божественну Літургію у ЛВК-48 очолив о. Юрій Цюпка, у ЛВК -30 та СІЗО – капелан о. Тарас Мирка разом з братами-редемптористами - бр. Іваном Павликівським та бр. Анатолієм Качалабою.

Нехай Господь благословляє та дарує надію тим, хто перебуває в місцях позбавлення волі, працівникам пенітенціарної системи та усім нашим жертводавцям, завдяки яким можемо ділитися теплом та радістю з тими, хто цього найбільше потребує.




Немає коментарів:

Дописати коментар