Шукати в цьому блозі

понеділок, 18 травня 2015 р.

У Збаразькій жіночій виправній колонії була започаткована спільнота «Матері в молитві».

З ініціативи капелана о. Омеляна Колодчака, в неділю, 17 травня, у Збаразькій жіночій виправній колонії №63 була започаткована спільнота «Матері в молитві».  На заснування спільноти прибула координатор руху у Тернопільсько-Зборівської архиєпархії – Ольга Білик і провідник «Матерів в молитві» церкви Юрія Переможця м. Збаража – Марія Бучинська.

З словом мама в нас в нас асоціюється найрідніше, найдорожче. Нам завжди потрібна материнська молитва, любов і опіка, а особливо тоді коли нам важко. У найтяжчі хвилини ми подумки звертаємось до мами. Це особливо відчутно коли перебувати у місцях позбавлення волі. Слухаючи неодноразово сповіді ув’язнених жінок, та й у приватних розмовах з ними, отець Омелян Колодчак зауважив, що для цих жінок найболючіше питання  - це їхні діти і батьки.

«Господь завжди допомагає нам духовно, – звернувся до засуджених жінок отець Омелян, – навіть тоді, коли тягарі здаються нам такими важкими, що здається ми не зможемо їх подолати. Та з молитвою можна перемогти всі проблеми. Тому сьогодні через молитву ви можете злучитися зі своїми найдорожчими людьми – вашими дітьми і батьками. Місяць травень – місяць Божої і водночас нашої матері Марії, яка прийняла всіх нас за своїх дітей. Марія любить всіх, навіть за найбільших грішників вона молиться. Ще не чувано ніколи, щоб Вона не помогла…  Мати Божа донесе Своєму Сину всі ваші прохання, тільки з довірою ви їй розкажіть все що у вас на серці. Любов матерів змінює світ. Об’єднавшись сьогодні у спільній молитві матерів ви зможете випросити для себе необхідні ласки. Пані Оля присутня тут, щоб поєднати вас духовно в спільноту «Матері в молитві», щоб ви тут могли збиратися і молитися за найдорожчих вам людей.»

Після цього в каплиці був відслужений Молебень до Матері Божої, в наміренні всіх жінок, по закінченні якого відбулося заснування спільноти «Матері в молитві». Пані Оля привезла для всіх жінок молитовники «Матері в молитві», розказала жінкам про спільноту, і закликала їх молитися завжди, коли вони будуть відчувати потребу в молитві. Було присутніх більше тридцяти жінок, які спільно з п. Олею і п. Марією щиро молилися молитви до Святого Духа, Псалом 90, покаянну молитву, молитву про єдність. Матері промовили молитву подяки за дар материнства, за Україну, просили в Господа кожна і в своєму приватному наміренні.  Пані Оля дала свідчення зі своєї життєвої практики, про силу материнської спільної молитви, про зцілення хворих, і додала, що там де в людей неможливе, то у Бога все можливе. Попросила жінок молитися з вірою, і Бог неодмінно вислухає їхні прохання. Світлана Довгопола роздала всім присутнім образочки Матері Божої.


Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар