Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 26 червня 2015 р.

Для персоналу Центру «Переображення» пройшов черговий тренінг з психологом.

24-25 червня 2015 року під керівництвом психолога Дмитра Панфілова, керівника і засновника Психологічного центру «КМТ» (корекційно-мотиваційної терапії), відбувся черговий навчально-методичний тренінг для персоналу Центру соціальної адаптації жінок «Переображення».

Жінки, підопічні центру, є люди зі складними життєвими обставинами, непростими долями та з тривалим впливом патогенних життєвих ситуацій. Тому персонал потребує уміння працювати з підопічними, протистояти деструктивним впливам, працювати злагоджено. 

Головні завдання навчання персоналу в рамках тренінгу:
•        Мотивація проходження власної терапії і регулярної супервізії членів персоналу
•        Первинні знання і вміння індивідуальної та групової праці з підопічними
•       Вміння протистояти деструктивним впливам і маніпуляції, що трапляється з боку підопічних
•        Формування солідарної команди

Перешкодою в формуванні ефективної команди є брак уміння працівників центру висловлювати свої очікування, бачення ситуації, уважно слухати і сприймати одне одного, формувати навички конструктивної взаємодії. Тому в результаті семінару кожен працівник, кожна працівниця, усвідомили, що проблеми і зранення, отримані в далекому  минулому, можуть спричиняли неконструктивні відносини в нинішньому служінні, негативний багаж минулого може суттєво заважати в праці, отже необхідно пройти власну супервізію з психологом. 

Під час тренінгу було приділено увагу на випадки свідомої чи несвідомої маніпуляції, до якої прибігають люди, які пережили тривалі патогенні впливи життєвих обставин і звертаються по допомогу в центр адаптації.

Психологічний супровід і реабілітаційний процес у підопічних не можуть бути замінені чимось іншим. Тому навіть найбільш корисні методи лише духовної опіки і соціальної допомоги залишаються мало успішними. Центр потребує комплексу формаційних заходів для піднесення його діяльності на ефективний рівень допомоги жінкам у потребі.

У програмі тренінгу взяли участь соціальні працівники Центру, його керівник о. Петро Лоза і духівник о. Юрій Логаза. Навчання було дуже корисним і допомогло зосередити сили персоналу на найближчих завданнях фахової підготовки.

Павло Загороднов

Немає коментарів:

Дописати коментар