Шукати в цьому блозі

суботу, 8 серпня 2015 р.

Вихованці Прилуцькій колонії для неповнолітніх пройшли «Козацький гарт - 2015».

8 серпня 2015 року у Прилуцькій виховній колонії для неповнолітніх  Управління Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області відбувся 8 сезон «Козацького гарту». Вчетверте це спортивно-патріотичне і духовне свято проходить за участю Братства козацького бойового Звичаю «Спас».

Світлини © Олександр Савранський, "Живе ТБ"

Цього дня юнаки з нетерпінням чекали і готувалися, вивчаючи козацьких пісень і засвоюючи найбільш важливі події історії Запорізької Січі. Кожне з відділень створило команду по 20 хлопців. На урочистому шикуванні стало два курені «Січ» і «Сила» під проводом своїх отаманів. Про програму, що включає козацькі розваги і спортивні випробовування повідомив козак Євген Квасков. Крім козаків арбітраж та суддівство забезпечували співробітники Прилуцької установи. Змагання розпочалося з молитви.


З величезним завзяттям юнаки долали «ворога» своїми інтуїтивними здібностями під час виконання  вправи «Нічні шали».  Почуття ритму, музичний слух, тонкість сприйняття музичних елементів та якостей музичних звуків хлопці демонстрували в грі «Литаври». Навчалися також підлітки вправно володіти  батогом. Море емоцій підлітки отримали від виконання вправи на спритність «Чия буде шапка». Командну згуртованість та відчуття плеча юнаки продемонстрували в змаганні «Лава на лаву».


«Щороку для наших хлопців це свято є найбільш пам’ятною подією, яка суттєво впливає на їхнє виховання. «Козацький гарт» є дуже потужним засобом формування зрілих чоловіків, відповідальних за свою долю і за долю своєї Батьківщини», – поділився Дмитро Андрійович Жайворонко, заступник начальника Прилуцької виховної колонії для неповнолітніх. 

Змагання пройшли у доброзичливій атмосфері, з гарним бадьорим настроєм. Всі учасники свята отримали позивний заряд енергії, емоційне піднесення. На спортивному майданчику панував високий патріотичний дух. Перемогу здобула команда ІІ відділення «Січ». Всі учасники змагань отримали почесні грамоти, а в подарунок спортивний інвентар. Більшу частину коштів на проведення свята традиційно зібрали вірні УГКЦ.

Нещодавно подібна подія відбулася у Кременчуцькій виховній колонії.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар