Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

Центр "Переображення" для жінок відзначив у день свята 4 роки після відкритя.


Центр «Переображення» для соціальної адаптації жінок був заснований громадою УГКЦ Святих апостолів Петра і Павла міста Чернігова у 2010 – 2011 роках. Відкриття відбулося саме в свято Переображення Господнього 2011 року після реконструкції приміщень по вул. Миру в смт. Любеч, Чернігівської області. Про розбудову центру і його діяльності від початку дбав багатолітній капелан ієромонах Віталій Котик, ЧНІ. Щоб порожній дім перетворився у гостинну оазу потрібні були неабиякі зусилля і ресурси. Стіни цього дому були загріті працею багатьох рук і молитвами багатьох волонтерів і підопічних жінок. Гордістю працівників є випускниці центру, що взялися в житті за божу руку і не випускають її. Нині у центрі надається допомога жінкам, які опинилися у важких життєвих обставинах. Партнером у розвитку служіння центру є відома благодійна організація «Карітас України». Допомогу центру жінки отримують ще на фазі приготування до звільнення у Чернігівській виправній колонії № 44. Нині керівником центру є о. Петро Лоза, ЧНІ. Йому допомагають монахині редемптористки.

Духівником центру є о. Юрій Логаза.
Громада селища Любеч доброзичливо сприйняла появу центру, а селищна рада надала приміщення в оренду. Серед працівників центру є й мешканці Любеча. Налагоджується координація діяльності та взаємодія з відповідними соціальними службами на районному і обласному рівнях.

У розпорядку дня - праця й молитва. Жінки доглядають присадибну ділянку і яблуневий сад, займаються рукоділлям, принагідно їх запрошують на роботу до місцевого лісу. Персонал центру здійснює соціальний та духовний супровід жінок. Для соціально-психологічної роботи запрошуються також професійні психологи. В день свята о. Юрій Логаза відслужив урочисту Божественну Літургію. Цими днями Людмила Гридковець проводить навчання персоналу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар