Шукати в цьому блозі

неділю, 20 вересня 2015 р.

Державна пенітенціарна служба України взяла участь у VII Всеукраїнському військовому паломництві до Зарваниці


18-20 вересня 2015 року відбулося VII Всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці під гаслом – «Тільки любов здатна на перемогу». У прощі взяли участь підрозділи Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної Пенітенціарної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій. 


ДПтС України представляли службовці Центрального апарату, управлінь у Київській, Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Чернігівській областях. Всього близько 100 осіб.


Як повідомила прес-служба ДПтС України, колону персоналу управлінь та установ ДПтС України очолив перший заступник начальника управління у Тернопільській області підполковник внутрішньої служби Андрій Шацький.

19 вересня захід розпочався з молебну перед Зарваницькою іконою Божої матері. Далі колона паломників вирушила на площу перед Собором до скульптури Матері Божої, де і відбулася церемонія відкриття паломництва. Всі присутні із щирою молитвою звернулись до Матері Божої. Військові разом із Владикою просили в Богородиці покрову та допомоги у захисті української держави.

Паломництво відбулось з благословенням та за участі військового єпископа владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Також у відкритті паломництва взяв участь Тернопільсько-Зборівський Архиєпископ Василій (Семенюк) та Владика-помічник Стрийський Богдан (Манишин). Прочани молилися хресну дорогу Спасителя. Військові почергово несли хрест й зупинялися на кожному з чотирнадцяти молитовних стоянь, а капелани провадили дорогу душпастирською наукою.

Увечері відбулася заупокійна Божественна Літургія за полеглими захисниками Вітчизни, яку очолив Архиєпископ Тернпільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Військові паломники молились за упокій душ воїнів, полеглих за українську державу та за кращу долю українського народу. Вони просили, щоб Господь Бог простив загиблим усяке прогрішення, дарував їм вічний упокій і запровадив їх, де всі праведні спочивають.

Паломники на чолі з єпископом Михаїлом в пам’ять про загиблих пройшли скорботною ходою зі свічками. Під час поминальної ходи капелани зачитали список загиблих військовослужбовців у зоні АТО. По завершенні церемонії покладання квітів всі присутні об’єднались у спільній молитві за невідомого солдата.

Вже другий рік поспіль у Марійському духовному центрі молилися військовослужбовці-учасники антитерористичної операції на Сході України. Війна на сході змінила життя багатьох цивільних та військових. На жаль, багато з них так і не повернулись із виконання бойових завдань. 

20 вересня відслужена Архієрейська Божественна Літургія під час якої співробітники кримінально-виконавчої служби Тернопільщини разом із своїми сім’ями приступили до святих Таїнств Сповіді і Причастя. 

Усі силові структури мають чітку вертикаль управління й принцип єдиноначальності. Кожна служба має свої завдання і статути. Проте, служіння в умовах неоголошеної війни, політичної нестабільності й економічних труднощів викликає у віруючої людини численні запитання й пошуки смислів, а головне - внутрішнього фундаменту. Атмосфера духовного паломництва, в якому перебували ті, хто прийняв на свої плечі погони, створила умови братерського спілкування і піднесеної молитви, в якій народжувалася відповідь на численні запитання. Якщо має сенс Батьківщина, то лише з Богом. Її зможемо захистити від духовного і всякого ворога. Відстояти й розбудувати її красу ми зможемо лише на біблійних засадах любові до Бога і до ближнього. Перемогти впливи вихолощених ідеологій, які навалилися на нашу свідомість з метою маніпулювання й духовного поневолення зможемо лише з цими трьома Вірою, Надією і Любов'ю!

Немає коментарів:

Дописати коментар