Шукати в цьому блозі

вівторок, 29 вересня 2015 р.

Празник Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста у жіночій колонії.

27 вересня, на Празник Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, взявши з собою Хрест, в‘язничний капелан отець Омелян Колодчак разом з волонтером Світланою Довгополою, відвідали засуджених жінок у Збаразькій ВК №63.

Того дня ув‘язнені жінки мали змогу через  Тайну Сповіді І Святого Причастя очистити свою душу від гріхів.  Отець Омелян звернувся до жінок з такими словами: «Сьогодні церква прославляє Хрест Животворящий, який став колискою нового життя. Перші наші прародичі через дерево і підступність диявола пізнали гріх, а через смерть Христа на Хресті – Хресне дерево стало символом нашого відкуплення за гріхи. Через силу Хреста ми пізнаємо любов Христа. Сьогодні прихиляючись і цілуючи Хрест ви припоручаєте своє життя Христові, бо він дарує вам через Покаяння, Сповідь і Святе Причастя спасіння душі. Господь прийшов у світ, щоб не засудити, а спасти людство. Бог бо так полюбив світ, що Сина Свого єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним. Ісус Христос наповнив Хрест своєю силою і любов‘ю. Приступаючи сьогодні до Хреста Животворящого принесіть свої болі, труднощі, негаразди, тимчасові незручності Христові, а він допоможе вам почерпнути любові і сили для себе, укріпитися у вірі, полегшить ваші страждання, подарує надію на краще життя і щасливу майбутність у небі.»

Також отець із Найсвятішими Тайнами відвідав лежачу хвору переведену з Київського СІЗО на лікування у тублікарню. Після Сповіді і Святого Причастя хворій Анні було уділено Святу Тайну Маслосвяття. У приватній розмові хвора поділилася своїм пізнанням Божої любові через страждання і хворобу.

Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар