Шукати в цьому блозі

вівторок, 13 жовтня 2015 р.

У ДПтС України відбулося перше засідання Душпастирської ради при Державній пенітенціарній служби України.

13 жовтня 2015 року у залі колегії Державної пенітенціарної служби України відбулося перше засідання Душпастирської ради при ДПтС України. Створення цього дорадчого органу було передбачено законом про капеланство у пенітенціарній стистемі України, що вступив в силу 11 червня цього року.

З вітальною промовою до присутніх звернувся перший заступник Голови Державної пенітенціарної служби України полковник внутрішньої служби Петро Лейковський. У своєму вступному слові він зазначив, що «сьогодні в установах пенітенціарної системи України утримується майже 90 тисяч громадян за скоєння різних злочинів, і щорічно звільняється близько 35 тисяч осіб, більшість з яких - особи продуктивного та працездатного віку. У роботі з цими особами, ДПтС України розглядає релігійні організації як партнерів, оскільки багаторічна практика довела конструктивність та ефективність такої співпраці в питаннях морально-етичного виховання та духовного збагачення наших підопічних».

У ході засідання було розглянуто зміни до Положення про Душпастирську раду при Державній пенітенціарній службі України, а також питання навчання майбутніх священнослужителів (капеланів) на базі відомчих навчальних закладів та обговорено перспективи отримання ними відповідних посвідчень. 

Згідно положення Душпастирська рада утворюється для координації душпастирської опіки в органах та установах, що належать до сфери управління Д ДПтС України з офіційних представників Церков, які є членами Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій. У своїй діяльності Душпастирська рада співпрацює зі структурними підрозділами центрального апарату ДПтС України, на які покладено функцію співробітництва з релігійними організаціями - Управління соціально-психологічної роботи із засудженими і Департамент по роботі з персоналом Державної пенітенціарної служби України.
  Ці структурні підрозділи центрального апарату ДПтС України:
- сприяють в праці Душпастирської ради;
- ініціюють тематику засідань Душпастирської ради
- на основі прийнятих Душпастирською радою рішень в 5-денний строк з моменту їх отримання готують доповідь Голові ДПтС України для ознайомлення чи прийняття рішення;
- організовують висвітлення діяльності Душпастирської ради у відомчій газеті «Закон і обов’язок», на сайті ДПтС України та на інших ЗМІ.
Також представники органів, установ та навчальних закладів ДПтС України, на запрошення Душпастирської ради беруть участь у її роботі.

Немає коментарів:

Дописати коментар