Шукати в цьому блозі

четвер, 26 листопада 2015 р.

Для єпископів Митрополичого Синоду УГКЦ прозвучала доповідь щодо пенітенціарного служіння Церкви.

25 листопада, у день, коли вшановується пам'ять Святого Священномученика Йосафата, Митрополичий Синод УГКЦ, що відбувався в Брюховичах поблизу Львова,  вислухав доповідь щодо потреб подальшого розвитку пенітенціарного служіння Церкви. Нові можливості що надає українське законодавство у сфері капеланства представив протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

Зокрема, закон про в’язничне капеланство, як і закон про пробацію, дають нові можливості для участі Церков у попередженні злочинності та лікування її наслідків. Це вимагає розвитку душпастирської структури Церкви у кожній єпархії. Структура Пенітенціарного душпастирства УГКЦ створюється за територіальним принципом функціонування пенітенціарної системи. Діяльність Душпастрської ради при ДПтС України та створення Пенітенціарної асоціації України сприяють кращому висвітленню позиції Церков щодо української парадигми пенітенціарної справи.

На завершення о. Костянтин виклав наступні пропозиції Митрополичому Синоду УГКЦ.

1. Рекомендувати правлячим єпископам до 15 грудня 2015 р. призначити декретом священика, відповідального за організацію служіння в межах єпархії, доручивши йому створення оптимальної для єпархії структурної моделі пенітенціарного душпастирства.
2. За основу річних планів служіння єпархіальних структур пенітенціарного душпастирства прийняти Календар заходів пенітенціарного душпастирства УГКЦ.
3. Розробити бюджетний план для забезпечення базових потреб пенітенціарного служіння в межах єпархії.
4. Закликати кожну парохіяльну спільноту УГКЦ в межах церковного року підготовляти бодай один захід на підтримку пенітенціарного служіння. 

Немає коментарів:

Дописати коментар