Шукати в цьому блозі

четвер, 17 грудня 2015 р.

В Україні створена пенітенціарна асоціація.

17 грудня 2015 року у приміщенні Національної академії внутрішніх справ відбулися установчі збори щодо створення Пенітенціарної асоціації України. Нова громадська організація покликана об'єднати практиків і теоретиків пенітенціарного служіння: пенітенціаріїв, громадських та релігійних діячів, а також фахівців права, кримінології, психології, педагогіки, соціальної роботи, захисту прав засуджених та персоналу пенітенціарної служби. В установчих зборах взяв участь протоієрей Костянтин Пантелей, член Душпастирської ради при Державній пенітенціарній службі України.

У ході засідання було прийнято рішення про створення громадської організації «Пенітенціарна Асоціація України», затверджено статут, а також утворено органи правління. Головою цієї організації було обрано директора Інституту корекційної педагогіки і психології Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова, доктора педагогічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, заслуженого юриста України Віктора Миколайовича Синьова.

Також на зборах було зазначено, що метою новоствореної організації є захист законних прав та інтересів своїх членів, підвищення їх кваліфікації; об’єднання їх наукового і практичного потенціалу для забезпечення дотримання прав людини, законності, порядку і належних умов виконання та відбування покарань, захисту інтересів особи, суспільства і держави; сприяння консолідації, порозумінню і співробітництву вчених і практиків, громадських та релігійних діячів у досягненні мети покарання; активній підтримці авторитету, позитивного іміджу та сприяння здійсненню завдань кримінально-виконавчої служби в Україні та за її межами.

«Ідея створення Пенітенціарної асоціації України народилася понад рік тому, – прокоментував подію о. Костянтин Пантелей, – її обговорювали фахівці пенітенціарної справи, і капелани, і юристи, і вчені. Ефективно міняти систему кримінального правосуддя та пенітенціарну систему можна, коли духовні й інтелектуальні зусилля усіх зацікавлених сторін об’єднаються для втілення пенітенціарної ідеї. Християнські Церкви зацікавлені у якнайбільшому оперті в цих змінах на євангельські засади справедливості й милосердя, любові, покаяння і прощення, які дають суспільству відчуття зрілої відповідальності за себе і за ближнього на основі сповнення Заповідей Божих». 

Провідну роль у підготовці цієї знакової події зіграв професорсько-викладацький колектив Інституту Кримінально-виконавчої служби.

Світлини прес-служби ІКВС

Пенітенціарне Душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар