Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

У Львові семінаристи збирають теплі речі для в'язнів.

Львівська духовна семінарія збирає зимові речі для тих, хто відбуває термін покарання у виправних колоніях. Теплі светри, штани, білизну, куртки та, особливо, взуття просять приносити всіх небайдужих. Таку акцію семінаристи проводять уже другий рік поспіль. Зібрані речі засудженим передадуть у День Миколая Чудотворця.
Один із засуджених Личаківської виправної колонії №30 – Михайло Павлів, цієї зими ще залишиться в колонії. У речовому складі приглядає собі штани. Куртку йому вже дали.

«Є засуджені, які не мають близьких, рідних, а є і зі Східної України, то для них ніколи немає відмови. Всі стараються, щоби засуджених одягнути, аби всі були в теплих речах. Якщо комусь чогось не вистачає, ми пишемо заяву, вказуємо, що нам потрібно і вже ті, хто керує цим складом, нас викликають, а там ми вже вибираємо речі», – зазначив Михайло Павлів. У цій виправній колонії таких як Михайло – 640 осіб. Допомоги благодійників, які навідуються зазвичай напередодні новорічних свят, на всіх не вистачає. Заступник начальника колонії Роман Романюк каже: мають договори з релігійними організаціями та благодійниками. Однак брати все, що організації постачають, не можна.

«У нас можна брати те, що належить засудженому – речове майно, постіль, наволочки та одяг, зимовий одяг, взуття та продукти харчування», – уточнив Роман Романюк. Тому про засуджених подбає і Львівська духовна семінарія. Минулого року таку акцію студенти вже проводили, однак успішною вона не була, бо передали в'язням лише дві пари взуття. Цьогоріч відгукуються ліпше. «Приносити можуть всі речі, які не потрібні, бо було вказано, що, може, хтось уже виріс з тих речей, можливо, є застарілі речі. Найбільше, що потрібно – куртки, тепле взуття і теплий одяг», – розповів брат Олег Нестор.

Теплі речі для засуджених небайдужі можуть приносити у Духовну семінарію на Хуторівці до різдвяних свят.

Юлія Девда, ZAXID.NET

Немає коментарів:

Дописати коментар