Шукати в цьому блозі

четвер, 7 січня 2016 р.

В день Свята Різдва Христового відбулися традиційні відвідини в'язнів.

Коли прийшов Спаситель у світ, як пише Євангелист Матей: "Народ, що сидів у темряві, побачив Світло." (Мт. 4, 12-17 ) Ці слова актуальні для нас як ніколи, коли  ми, спокушувані злом і потребуємо Божої помочі. Такі прості різдвяні символи дарують незабутнє почуття зустрічі. Зустрічі, яка здатна перемінити життя.

У різдвяні дні відбуваються святкові богослужіння та відвідини в'язнів в багатьох пенітенціарних установах України. У центрі уваги Церкви є також персонал Державної пенітенціарної служби України, який перейшов на посилений режим несення служби. 

В місцях позбавлення волі Львівщини відсвяткували Новий Рік та Різдво Христове

З метою організації змістовного дозвілля засуджених і осіб взятих під варту, підтримання позитивного соціально-психологічного клімату у їх середовищі та виконання вимог вказівки ДПтС України в установах виконання покарань Львівської області та слідчому ізоляторі на період Різдвяних свят було організовано проведення святкових заході за участю капеланів та волонтерів Української Греко-Католицької Церкви. 






Сектор соціально-виховної та психологічної роботи управління ДПтС України у Львівській області



Для в'язнів Івано-Франківської УВП (№12) було організовано Святу Вечерю.

У надвечір'я Різдва Христового, 6 січня, для ув’язнених Івано-Франківської установи виконання покарань (№12) було організовано Святу Вечерю, повідомив Інформаційний центр Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. На початку о. Арсен Панчак, духовний настоятель храму Зіслання Святого Духа (м. Івано-Франківськ, вул. Коновальця, 105) та в'язничний душпастир УВП розповів про християнську символіку Святого Вечора, провів спільну молитву та поблагословив трапезу, яку приготували в'язні та сестри Мирянського Чину Св. Василія Великого.

Також для ув’язнених до Святої Вечері було передано Вифлеємський Вогонь Миру. На завершення усі разом заколядували, прославляючи народження Ісуса Христа.


7.01.2016 р. Вифлеємський вогонь миру прийняли чергуючі пенітенціарії у Київському слідчому ізоляторі та в Бучанській виправній колонії № 85. Протоієрей Костянтин Пантелей передав Вифлеємський вогонь, різдвяні освячені просфори, календарі господарській обслузі, хворим у медчастині, ув'язненим чоловікам, жінкам та неповнолітнім, що утримуються у Київському слідчому ізоляторі, а відтак в'язням, що знаходяться на лікуванні у міжобласній лікарні пенітенціарної системи у колонії № 85. 






Пенітенціарне душпастирсво УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар