Шукати в цьому блозі

неділю, 15 травня 2016 р.

У Львові відбулося святкування 10-ліття заснування Центру душпастирювання військових Св. Георгія Побідоносця

14-15 травня 2016 року у Львівській Духовній Семінарії Св. Духа відбулося святкування 10-ліття заснування Центру душпастирювання військових Св. Георгія Побідоносця. На запрошення організаторів свята братів Мар’яна Мисяковського і Олега Нестора в урочистостях взяв участь протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, що розпочинав у семінарії капеланське служіння  для військових у 1994-1998 роках.

Святкування розпочались в суботу, 14 травня, молитвою за мир  в Україні. Згодом, з промовою, виступили голови семінарійних братств та організацій. Відтак відбувся перегляд документального фільму "Завжди поруч", створеного братами до ювілею.



Пройшли нічні чування й духовні науки.  Відтак о. д-р Ігор Бойко, ректор семінарії, о. Іван Глова, духівник ЦДВ і о. Костянтин Пантелей відслужили Панахиду за поляглими за Україну. Пройшов чин прийняття до капеланського братства вісьмох нових членів з числа першокурсників семінарії, які відчули бажання нести Слово Боже військовим.

Святкування продовжились у неділю урочистою Архиєрейською Божественною Літургію, яку очолив преосвященніший владика Михайло  (Бубній). Вітаючи семінаристів, які ступили на шлях капеланського служіння, владика побажав семінаристам нести душпастирську опіку з відданою любов'ю, яка є запорукою збереження людяності у нелюдяних обставинах війни. Опісля духовної поживи, брати мали святкову трапезу.

Відзначення ювілею стало чудовою нагодою вкотре пригадати про необхідність, специфічність та значущість капеланського служіння.

Військове капеланство проводить щотижневі катехизації, духовні розмови з солдатами і офіцерами ЗСУ, організовує проведення Божественних Літургій у військових частинах, екскурсії Львовом і відпустових місць УГКЦ, організовую перегляди катехитичних фільмів і відео, проводить турніри між військовими і семінаристами по футболу, тенісу і волейболу. Сьогодні семінаристи працюють у 8 військових частинах і військовому госпіталі. 

Пенітенціарний відділ офіційно заснований як відділ ЦДВ у травні 2015 року, але ще з 2011 року почалася праця братів по тюрмах м. Львова. Зараз діяльність цього відділу поширена на Слідчий ізолятор м. Львова (СІЗО)  і Львівську виправну колонію № 48. Отож щонеділі і свята відбувається відправлення Служби Божої у СІЗО і ЛВК № 48. Окрім   у ЛВК № 48, щотижня провадиться катехизація із ув’язненими, 

Сітлини перес-центру ЦДВ

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар