Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Блаженніший Святослав зустрівся з Головою профспілок персоналу пенітенціарної служби Олегом Андрієнком

20 травня 2016 року в резиденції блаженнішого Святослава Шевчука, Глави Української Греко-Католицької Церкви Архиєпископа Києво-Галицького, відбулася аудієнція для Олега Андрієнка, Голови Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби, й о. Костянтина Пантелея, керівника Відділу Патріаршої Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.
Під час цієї зустрічі були обговорені питання подальшої співпраці з профспілкою щодо опіки персоналом пенітенціарних установ. 18 травня Кабінет Міністрів України ухвалив два рішення: про ліквідацію Державної пенітенціарної служби як центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, та про передачу повноважень ДПтС Міністерству юстиції України. Сторони висловили спільність бачення, що пенітенціарна реформа відбудеться, коли праця пенітенціарного службовця стане одним з найбільш духовно й інтелектуально забезпечених видів людської діяльності, яка справедливо винагороджується і шанується в суспільстві. Цьому може посприяти створення свого роду майданчика для постійного обміну думок в дусі пенітенціарної ідеї. Найкраще для цього надається Інститут Кримінально-виконавчої служби у Києві, де нещодавно відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасність і перспективи пенітенціарної душпастирської опіки».



Згадуючи під час зустрічі національний пам'ятний день, що припадає на третю неділю травня, сторони висловили згоду і переконання, що для належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій необхідно створити на території Лук'янівської в'язниці музей жертв тоталітарних режимів із включенням його до національного історико-меморіального комплексу, подібного Биківнянському. Це буде запорукою того, що нічого подібного не станеться в майбутньому.


Блаженніший Святослав висловив надію, що співпраця Церков у сфері пенітенціарного душпастирства і діяльність капеланів та волонтерів буде й надалі керуватися відповідним законом, який регулює служіння в'язничного душпастирства й вступив у силу 11 червня 2015 року. 

На згадку про аудієнцію пан Олег Андрієнко подарував Блаженнішому герб пенітенціаріїв, виконаний мистецтвом інкрустації. Незабаром, 11-12 червня, відбудеться VII паломництво пенітенціарного персоналу і їх членів родин до Унівської Свято-Успенської Лаври, присвячене Ювілейному року Божого Милосердя. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар