Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 17 червня 2016 р.

Члени душпастирської ради при ДКВС взяли участь в засіданні робочої групи при парламентському профільному комітеті


17 червня 2016 року у другому засіданні робочої групи, що відбулося при профільному комітеті Верховної Ради України з питань реформування Державної пенітенціарної служби під керівництвом народного депутата України Юрія Мірошниченка, взяли участь Голова Душпастирської ради при ДКВС пастор Рустам Фатуллаєв і член Душпастирської ради протоієрей Костянтин Пантелей.

Згідно порядку денного робоча група розглядала ряд важливих питань:

1) Урядовий законопроект про внесення змін до Закону Украіни "Про попереднє ув'язнення".
2) Законопроект "Про внесення змін до деяких законів Украіни у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і боротьбу з цими явищами".
3) Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення сталості кадрового забезпечення у зв'язку з ліквідацією ДПтС.
4) Законопроект про пенітенціарних суддів
5) Затвердження складу підгруп та подальшого поряду роботи робочої групи .

На засіданні душпастирі висловили пропозиції щодо змін до Закону Украіни "Про попереднє ув'язнення" стосовно режимних заходів і заходів безпеки у слідчих установах,  які не повинні порушувати засади коніденційності зустрічі священика з ув'язненим, а також зберігати повагу до Святих Таїнств. Окрім того, члени Душпастрської ради при ДКВС України підтримали вимоги пенітенціарної профспілки щодо збереження сталості кадрового забезпечення у зв’язку із ліквідацією Державної пенітенціарної служби України. Священики увійшли до складу робочої групи під назвою "Пробація; ресоціалізаця; медіація; права потерпілих; душпастирська і психологічна робота; пенітенціарна етика". Праця з обговорення законопроектів буде продовжена в останній день наступноо пленарного тижня.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар