Шукати в цьому блозі

неділю, 10 липня 2016 р.

В Прилуцькій виховній колонії відбувся фестиваль «Червона калина»

9 липня вихованці Прилуцької колонії стали учасниками фестивалю «Червона калина» - «Ми славимо нашу Вітчизну, єдину, співучу колиску – Святу Україну». Естафету фестивалю, який присвячений 25-ій річниці незалежності України, вихованцям передали представники Дубенської виховної колонії. Серед почесних гостей фестивалю на святі був присутній капелан установи о. Дмитро Горнакевич, що тепло привітав юнаків.

Підростає покоління, народжене в незалежній Україні. Мова, гімн, прапор, герб – усе це було з ними з пелюшок. Революція гідності, події в АТО викликали новий виток любові до своїх коренів: українці красуються на світлинах у вишиванках, вінках, а синій і жовтий кольори використовуються для декору всього на світі – від дамських сумочок до стін будинків. Вихованці Прилуцької виховної колонії – не виняток, адже патріотичному вихованню в установі приділяється велика увага. Протягом півріччя хлопці відчули себе в ролі героїв Крут, майданівців, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, солдатами Другої світової війни.


Ведучі свята торкнулися історії України від сивої козаччини до наших днів. В концертній програмі звучали вірші, пісні про Україну, глядачі дивувалися яскравим українським танцям, віртуозній грі учасників вокально-інструментального ансамблю. В загальний сценарій вдало вплелися виступ молодіжного театру вогню і світла «Агній». Справжньою окрасою свята стали юні україночки, ролі яких виконували діти співробітників установи. Колоритні українські костюми, різнобарв'я кольорів, чудова гра юних акторів раз по раз викликали оплески глядачів. Як символ миру та багатства, в небо піднялися жовті і блакитні кульки.


На свято з подарунками до вихованців завітали: начальник сектору СВПР управління ДПтС України в Чернігівській області Олександр Гужва, представники установ виконання покарань в Чернігівській області, органів влади, релігійних та громадських організацій, колишні співробітники установи та батьки вихованців. 

Дякуючи вихованцям за чудовий виступ, гостям за присутність, начальник установи Євгеній Квітницький сказав: «Дай, Бог, щоб ми завжди шанували історію свого народу, любили свій рідний край та поважали батьків».

За матеріалами Прес-служби ДПтС України 

Немає коментарів:

Дописати коментар