Шукати в цьому блозі

понеділок, 12 вересня 2016 р.

КОНФЕРЕНЦІЯ В ПРИЛУЦЬКІЙ КОЛОНІЇ

Життя не стоїть на місці. Воно поспішає весь час вперед, долаючи нові вершини і рубежі. А як бути тим, хто знаходиться в місцях позбавлення волі? Як їм безболісно влитися в життя на свободі після звільнення з установи виконання покарань?

Саме ці та інші питання обговорювали підлітки Прилуцької виховної колонії спільно з представниками Української Греко-католицької церкви. Отець Роман Пушка, протопресвітер Чернігівського УГКЦ організував для вихованців конференцію на тему: «Примирення, ресоціалізація та адаптація неповнолітніх злочинців після звільнення. Труднощі, з якими вони зустрічаються. Виклики для суспільства».

В роботі конференції взяли участь Олександр Луценко – менеджер реабілітаційного центру «Назарет», учасник проекту «Відповідальність починається з мене»; отець Ігор Шабан – голова комісії УГКЦ сприяння єдності християн; Світлана Борисюк, Тетяна Качалова - доценти кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, кандидати педагогічних наук Ніжинського державного університету ім. М.Гоголя; персонал та вихованці установи.

В ході конференції вихованці вчилися, як поводити себе на свободі без алкоголю та наркотиків, як організувати здоровий та активний відпочинок, куди і на кого піти вчитися після звільнення з колонії. Поговорили вони, звичайно, і про роль церкви в подальшому житті. Хлопці задавали багато питань і – отримали вичерпні відповіді на них.

Прощаючись з вихованцями, отець Ігорь Шабан сказав: «Ми впевнилися, що таких заходів потрібно проводити якомога більше. Саме тут, в установі, ми маємо можливість підготувати їх до життя на свободі, навчити долати труднощі, вирішувати всі можливі питання, що виникнуть там – за гратами. Тож хай Бог дасть цим юнакам Духа Святого в серце, дасть сили не піддатися спокусі на свободі, і стати достойним громадянином українського суспільства».

Немає коментарів:

Дописати коментар