Шукати в цьому блозі

середу, 7 грудня 2016 р.

Тиждень права - 2016 в Україні у першій декаді грудня: капелан зустрівся із школярами

З нагоди річниці проголошення Загальної декларації прав людини 10 грудня 1948 року в Україні проходить Тиждень права. 7 грудня 2016 року, в рамках просвітницьких заходів для старшокласників, з учнями 10 і 11 класів 1-ї Загально-освітньої школи у м. Києві зустрівся священик Костянтин Пантелей, душпастир ув'язнених. Захід відбувся на запрошення керівництва школи за участю модератора адвоката Ігоря Свєтлічного, який викладає основи права для учнів-випускників, які мріють про професію правника.


Були заторкнуті питання справедливості і милосердя, пенітенціарної ситсеми як підсумку суспільно-правового життя, чи зрілими є людські відносини в державі і як реалізуються засади справедливості. Як нам оцінювати систему справедливості, усвідомлюючи напрямок змін, який необхідно здійснювати з відвагою. Права на життя від зачаття до природньої смерті як головного права людини. Також про необхідність доброзичливого ставлення до людей, незалежно від їхнього походження, релігії, вподобань. І в решті - розкриття технологій нав'язування соціуму ґендерної ідеології, яка несе загрозу тоталітаризму, що не терпить інакшого світогляду. У школярів виникли запитання, які дають шанс на наступну зустріч в близькому майбутньому.
Поміж іншим деякі учні висловили бажання відвідати неповнолітніх в'язнів з нагоди дня вшанування пам'яті Святого Миколая.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар