Шукати в цьому блозі

середу, 19 квітня 2017 р.

Великодні відвідини в'язнів капеланами Київської Архиєпархії

З нагоди Світлого Свята Воскресіння Христового у Чернігівській жіночій виправній колонії №44, Чернігівському і Новгород-Сіверському слідчих ізоляторах, у Прилуцькій виховній колонії, Київському слідчому ізоляторі та у Бучанській виправній колонії № 85 відбулися святкові богослужіння і відвідування в’язнів. З пасхальними гостинцями від вірян приходять капелани о. Петро Лоза, ЧНІ, о. Дмитро Горнакевич, о. Костянтин Пантелей у супроводі волонтерів, щоб знову і знову відродити в ув'язнених надію. «Наша участь у долях наших співгромадян за мурами пенітенціарних установ має будити нас, спонукати до змін особистого і суспільного життя,» - каже священик Костянтин Пантелей.

Напередодні Великодня 15 квітня 2017 року ієромонах Петро Лоза висповідав жінок, щоб могли причаститися під час Св. Літургії у Свято. У Неділю пасхи та в Світлий Понеділок капелан відвідав також довічнозасуджених у двох слідчих установах на Чернігівщині.  Великої Суботи капелан о. Дмитро Грорнакевич, освятив у Прилуцькій виховній колонії паски для неповнолітніх і для персоналу, який чергував у свято.  16 квітня, на Великдень священник Костянтин Пантелей провів службу в каплиці Праведного Іова Багатостраждального Лук’янівського слідчого ізолятора та привітав з Великодніми святами співробітників установи та ув’язнених. Відвідання ізолятора священник розпочав з привітань співробітників пенітенціарної служби. Відтак у приміщенні харчового блоку були освячені крашанки та паски. Освячені пасочки роздали ув'язненим. Спочатку жіночий корпус, поверх, де обладнані місця для прогулянок. Багато людей просили хрестик, вервечку чи іконку. Серед ув’язнених жінок двоє матерів з немовлятами. У камерах на столах - святкова трапеза. Співробітники пенітенціарної служби постійно поряд. Приходу кожного священика дуже радіють. Охоче відповідають «Воістину Воскрес», уважно слухають слова короткої проповіді.

На свято Господньої Пасхи у рамках акції «Великодній кошик в’язням» було зібрано кошти на паски. Подарунки отримали 1000 осіб у Прилуцькій виховній колонії, Київському слідчому ізоляторі (привітали з Великоднем господарську обслугу, ув'язнених чоловіків, жінок, неповнолітніх, хворих у санчастині, засуджних на довічно чоловіків), а також у лікарні та у дисциплінарному ізоляторі Бучанської виправної колонії № 85. Поруч з капеланами були волонтери Олег Лядик, Владислав Мусієнко, Василь Возняк.

Світлини Василя Возняка і Владислава Мусієнка

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар