Шукати в цьому блозі

понеділок, 26 червня 2017 р.

Нещодавно відбулося XIII спільне засідання робочої групи Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

20 чернвя 2017 року відбулося XIII спільне засідання робочої групи Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Міністерства юстиції щодо реформування пенітенціарної системи. У засіданні взяв участь голова Душпастрської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України священик Костянтин Пантелей.
Під час засідання розглядали нову робочу версію законопроекту про пенітенціарну систему. Завершується праця у Профільному підкомітеті Верховної Ради над законопроектом. Вдалося досягнути наступних результатів.

До Статті 34. Законопроекту внесено наступне положення про опіку персоналом: Службовий час і час відпочинку осіб рядового і начальницького складу пенітенціарної системи. 6. Особам рядового і начальницького складу пенітенціарної системи протягом робочого дня у вільний від виконання службових обов’язків час за бажанням може надаватися психологічний супровід та душпастирська допомога психологами та капеланами установи виконання покарань або слідчого ізолятора.

Перехідні положення: В установах виконання покарань можуть здійснювати душпастирську опіку священнослужителі (капелани) у кількості, достатній для задоволення релігійних потреб засуджених різних віросповідань.

Левина доля статей, які стосуються пенітенціарного душпастриства, залишається у прикінцевих положеннях. Капеланське середовище не наполягає на тому, щоб, до прийняття найбільш загального закону про капеланство, вводити статті про душпастирство у в'язницях в основне тіло закону про пенітенціарну систему. Логіка вимагає, щоб найбільш загальні риси душпастирської опіки були прописані у спеціальному законі про капеланство.

Немає коментарів:

Дописати коментар