Шукати в цьому блозі

понеділок, 24 липня 2017 р.

"Козацький гарт-2017" - у Кременчуцькій колонії відбувся 3-й сезон свята лицарства

22 липня 2017 року в Кременчуцькій виховній колонії для неповнолітніх вже втретє відбулося свято лицарства «Козацький гарт». Його зорганізував о. Роман Атаман, настоятель парафії Господнього Воскресіння, УГКЦ, та члени ГО Ветерани АТО м. Кременчука Микола Кравченко, Олександр Кравченко, Василь Малєєв, Антон Ляхов і Артур Мазілкін. За сприянням керівника колонії Юрія Величка та його заступниці з соціально-виховної та психологічної роботи Олени Удовицької,  Відділу Пенетенціарного душпастирства УГКЦ та доброчинців, що збирають кошти на призи, свято проходить у Кременчуцькій установі для неповнолітніх, починаючи з літа 2015 року.  

Святкова програма включала козацькі розваги і спортивні випробовування, в яких юнаки проявили силу, спритність, швидкість, витривалість та спеціальні вміння з ігрових видів спорту. До кола завдань увійшла також бліц-вікторина з історії козацтва. Море сміху, радості й тепла підлітки отримали від виконання вправ. Згуртованість хлопці продемонстрували в естафетах. Неабияку творчість проявили під час майстер-класу з малювання. Залучення до суддівства змагань сучасних козаків - воїнів-захисників, що були учасниками бойових дій на Донбасі, створила неповторну атмосферу спілкування і довіри.

«Змагання пройшли у доброзичливій атмосфері, з гарним бадьорим настроєм. Всі учасники свята отримали позивний заряд енергії, емоційне піднесення. На спортивному майданчику панував високий патріотичний дух. Всі учасники змагань отримали почесні грамоти, а в подарунок спортивний інвентар», - зазначив начальник колонії Юрій Величко.

Ідея свята спрямована на профілактику кримінальної поведінки теперішніх засуджених у майбутньому. Звичайно, є чудові ефективні психологічні, терапевтичні програми, заходи душпастирської опіки. Та виховне значення таких потужних традицій, як козацьке лицарство, важко переоцінити. Адже козак — це вільна, шляхетна, віруюча людина. Школа козацького гарту, як найбільш ефективна форма подолання кримінальної субкультури, зародилася 2008 року у Прилуцькій виховній колонії. Потім 2011  року традиція поширилася на Бережанську, Самбірську і згодом, 2015 року, на Кременчуцьку колонію. Цього року вперше свято пройшло у Ковелі.


Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар