Шукати в цьому блозі

четвер, 19 жовтня 2017 р.

Один волонтер змінив погляд соціуму на в'язницю

Жан де Кок - видатний католицький волонтер, що змінив погляд соціуму на в'язницю. Пенітенціарна реформа - це не те, що починажться і закінчується. Це - динамічний процес відкривання суспільству того, чим є "його справедливість" та постійна корекція того що "відхиляється від справедливості". Засвідчує Жан де Кок, багатолітній волонтер і філантроп, що добровільно "відсидів" у понад 100 в'язницях світу. Сьогодні 19 жовтня його День народження.
Жан де Кок  присвятив певний час праці з розвитку суспільного служіння у Латинській Америці й Африці. І перехід від виховника для чілійських дітей вулиці, що нюхали клей, до волонтера в'язничного служіння був досить легким.  Протягом 2001-2002 років він подорожував світом, зупиняючись у сотні різних тюрем, де добровільно прохав зачинити себе, щоб пережити що переживають люди за ґратами. 2005 року Жан провів цілий місяць у в'язниці у Північному Ківу, Демократична Республіка Конґо.


Він описує свої пережиття у цих різних тюрмах у двох своїх книгах: "В'язничний готель" ("Hotel Prison") і "Камери Конґо" ("De Kelders van Congo"). Жан часто дає інтерв'ю на тему життя та умов в ув'язненні. Він також бере участь у групі волонтерів в'язничного душпастирства у тюрмі в Антверпені. З досвіду свого перебування в ув'язненні він розвинув кілька проектів, намагаючись відповісти на найбільш кричущі потреби. Після заснування доброчинної фундації "Within-Without-Walls", праця над цими проектами стала більш систематичною та обширною.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар