Шукати в цьому блозі

неділю, 3 грудня 2017 р.

Зустріч з асистентками капеланів у жіночих колоніях відбулася у Києві в Інституті Св. Томи

2 грудня 2017 року у Києві в Інституті Св. Томи відбувся семінар з асистентками капеланів у Галицькій, Збаразькій, Чернігівській і Кам'янській жіночих колоніях, де душпастирську опіку здійснюють священики УГКЦ. У семінарі взяли участь спеціалістки з психології та соціальної праці, що допомагають жінкам, які закінчують свій термін ув'язнення, сформувати пріоритети побудови життя і реінтеграції після звільнення. 

Семінар "Форми та методи допомоги жінкам в ув'язненні та після виходу з місць позбавлення волі" мав на меті підсумки праці, яка розпочалася у вересні-жовтні, корекцію планів тематичних занять, обмін досвідом, подолання труднощів контакту з підопічними, налагодження співробітництва з персоналом жіночих колоній.

В результаті семінару п'ятеро асистенток капеланів отримали необхідні для праці методичні матеріали. Наслідки ув'язнення для жінки є тривалими й деструктивними для особистості. Необхідна підтримка жінкам після звільнення надається у Центрі соціальної адаптації для жінок "Переображення" в Любечі, Чернігівської області. Підготовка до звільнення є тривалим процесом налаштування і вироблення практичних вмінь життя на свободі.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар