Шукати в цьому блозі

вівторок, 19 грудня 2017 р.

В Івано-Франківську в`язні вшанували Св.Миколая

З нагоди відзначення дня Святого Миколая у пенітенціарних установах відбуваються духовно-молитовні зустрічі з ув'язненими за участю душпастирів, капеланів, волонтерів адже Святий Миколай опікун людей у різних обставинах їх життя вважається також покровителем ув'язнених.

Установа виконання покарань №12 м.Івано-Франківська перебуває під особливою опікою Св.Миколая. Саме тут розташовано одразу дві молитовні каплиці, освячені на честь Святого Миколая. З цієї нагоди у вівторок, 19 грудня 2017 р. в УВП №12 відбулася святкова Служба Божа для засуджених за участю запрошених на свято священиків: о.Олексія Саранчука (сотрудника храму Зіслання Святого Духа), о.Івана Саса (пароха храму Вознесіння Господнього) та о.Зеновія Слоїка (адміністратора храму Богоявлення Господнього), а також в’язничних душпастирів о.Арсена Панчака та о.Василя Сливоцького.
Розпочалася спільна молитва з урочистого освячення ікони Св.Миколая Чудотворця, яку вишила бісером парафіянка храму Зіслання Святого Духа п. Валентина Гродюк для молитовної каплиці УВП №12.

Супроводжували молитву своїм співом представники Апостольства Матері Божої, Покровительки Доброї Смерті із Василіянського монастиря Царя Христа м.Івано-Франківська.

На Службі Божій разом з ув`язненими також молились сестри Мирянського Чину Святого Василія Великого та Апостольства молитви з монастиря Царя Христа м. Івано-Франківська, а також представники спільноти «Св.Миколая» та студент Івано-Франківської Духовної семінарії Назар Батіг, який проводить духовні зустрічі з неповнолітніми в’язнями. З благословення пароха та ігумена о.Йосафата Хаймика, ЧСВВ сестри приготували солодощі та фрукти для засуджених, придбані на пожертви вірян парафії Царя Христа. За сприяння парафій Зіслання Святого Духа, Вознесіння Господнього та Богоявлення Господнього для осіб, що перебувають під вартою було передано засоби гігієни, а від Мальтійської Служби Допомоги – подарунки із солодощами. Подарунки для в’язнів приготували також представники громадсько-християнського руху "Клич".

Опісля волонтери відвідали ув`язнених з подарунками від Святого Миколая.

З сайту "Молодіжна комісія Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ"

Немає коментарів:

Дописати коментар