Шукати в цьому блозі

понеділок, 25 грудня 2017 р.

Лицарі Колумба відвідали вихованців Прилуцької колонії

25 січня спільнота Лицарів Колумба з громади УГКЦ при монастирі Святого Василія Великого відвідали Прилуцьку колонію для неповнолітніх. Разом з о. Романом Шуп’яним ЧСВВ, капеланом Ради, а також з добродієм, який захотів стати волонтером і допомогти лицарям з трансфером, брати прибули до Прилуцької виховної установи для неповнолітніх системи ДКВС. Лицарі привезли подарунки від Святого Миколая, які протягом кількох тижнів збирали парафіяни нашого храму.

До складу подарунків входило взуття, одяг і солодощі. Цей проект ініціювала створена братами футбольна команда і частину подарунків було закуплено саме за заощаджені ними кошти – а це солодощі і 10 пар взуття. Допоміг реалізувати проект о. Дмитро Горнакевич, настоятель місцевої парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ і капелан колонії. 

У закладі виховуються понад 50 хлопців віком від 14 до 20 років з різних регіонів України. Зустріч з хлопцями відбулась у залі. Отець Дмитро розповів про мету візиту братів-лицарів, а о. Роман та брат-лицар Левко Довган розповіли про спільноту братів, її завдання і діяльність. Після офіційного представлення лицарі поспілкувалися з хлопцями особисто. 

Хлопці розповідали про себе, про життя в закладі, працю і навчання. Панувала невимушена атмосфера, маленький Теофіл – син о. Дмитра – тішив усіх своїм дитячим голосом і сміхом. Брати позмагались з хлопцями в настільний теніс і шахи. Через погодні умови в футбол зіграти не вийшло, хоча брати прихопили зі собою форму. Приємним було те, що практично всі хлопці позитивно налаштовані і після виходу кожен має добрі життєві плани – вчитись, працювати, створити сім’ю.

Після відвідин колонії брати-лицарі помолилися разом з о. Дмитром в каплиці греко-католицької громади. Отець провів екскурсію, розповів про життя парафії та висловив бажання заснувати спільноту лицарів при парафії.

Подякувавши о. Дмитру, брати, повні гарних вражень, повернулися до Києва. Щира подяка всім жертводавцям і небайдужим, які допомогли братам реалізувати цей проект.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ
за повідомленням сайту osbm-kyiv.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар