Шукати в цьому блозі

понеділок, 29 січня 2018 р.

Презентація пенітенціарного служіння Церкви відбулася у Вишгородському Соборі УГКЦ

28 січня 2018 року у Соборі Вишгородської Богородиці, на запрошення настоятелів громади о. Тараса Валаха й о. Миколи Сулими, служив Святу Літургію і проповідував керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній систепмі України о. Костянтин Пантелей. Після Служби Божої відбулося спілкувалися з вірними про покликання Церкви до пенітенціарного служіння.

Представлення передісторії в'язничного капеланства з ранніх віків, сучасне служіння, мотивація і суть самого покликання до пенітенціарного душпастирства супроводжувалося відповідями на запитання, що виникали в аудиторії. Зокрема парафіян цікавило те, чи можливо проявляти милосердя до людей, причетних до жорстоких злочинів. Чи навертаються злочинці? Яку покуту мають вбивці? Як церква супроводжує ув'язнених на довічно? Як програми реабілітації впливають на повернення колишніх в'язнів до суспільства?

Парафіяльне волонтерство стало потужним джерелом підтримки різних акцій, які ініціює Пенітенціарне душпастирство УГКЦ. Пробудження зацікавлення серед мирян до в'язничного служіння дає великий ресурс волонтерської підтримки. Усі учасники зустрічі мали радісне відчуття від того, що стали причетними до ще однієї місії, яка відкрита для співрпраці з усіма охочими.

Центр волонтерської взаємодії з Пенітенціарним душпастирством Київської Архиєпархії УГКЦ


Немає коментарів:

Дописати коментар