Шукати в цьому блозі

вівторок, 2 січня 2018 р.

Передріздвяні реколекції провели у Личаківській виправній колонії № 30

Добру нагоду належно підготуватися до Різдва Христового минулими вихідними мали засуджені Личаківської виправної колонії № 30. На запрошення отця Тараса Мирки, в'язничного капелана Львівської архиєпархії УГКЦ, до установи прибув отець Юрій Остапюк - голова Центру студентського капеланства, який впродовж двох днів провадив реколекційні науки для тих, хто відбуває покарання.

Отець Юрій на своїх науках розповідав присутнім, наскільки люблячим є Господь. Священик наголосив на тому, що Христос ніколи не покидає людину, Він завжди присутній у місцях, в які люди не наважуються ступити, в яких людині некомфортно, про які люди забувають і від яких відвертаються - лікарнях, сиротинцях, тюрмах... Це було закликом для засуджених, щоб вийти назустріч Господу, бо Він не покидає нас, хоч би якими поганими ми були.

Реколектант навів низку біблійних прикладів на цю тему, один з яких був уміщений того дня в уривку з Євангелія на Божественну Літургію - про хворого на водянку. Душпастир говорив про Давида, який також, як і всі люди, був грішним і не один раз падав, але завжди вставав, щоб повернутися до Господа. Він любив Бога і мав віру. Саме через цю віру і переміг Голіафа, хоч у це не вірив ніхто. Отець Юрій звернувся до засуджених бути мужніми і не боятися перемінити своє життя. Закликав завжди приходити на зустріч з Христом у Святих Таїнствах Покаяння та Євхаристії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kapelanstvo.info

Немає коментарів:

Дописати коментар