Шукати в цьому блозі

вівторок, 13 березня 2018 р.

Міжнародна конференція до 130-ліття народження Антона Макаренка відбулася в ІКВС

13 березня 2018 року в Інституті кримінально-виконавчої служби відбулася міжнародна науково-практична онлайн-конференція на тему “Педагогічна спадщина А.С. Макаренка в науці та практиці” (до 130-річчя від дня народження). Цей ювілейний захід було проведено за підтримки Міністерства юстиції України, Національної академії внутрішніх справ, Пенітенціарної асоціації України та Всеукраїнської асоціації А.С. Макаренка.

У роботі конференції взяли активну участь макаренкознавці не лише з України, але й з інших країн Європи. За допомогою скайп-зв’язку до обговорення актуальних проблем долучився член правління Міжнародної та Італійської макаренкознавчої асоціації Меттіні Єміліано (Італія) а також Маріан Библюк, професор Куявско-Поморської вищої школи в Бидгощі (Польща). 







Серед учасників конференції були провідні педагоги-науковці, представники Міністерства юстиції України, представники релігійних та громадських організацій: Синьов Віктор Миколайович, академік НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, заслужений юрист України, директор Інституту корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету ім. М. П. Драгоманова; Дічек Наталія Петрівна, доктор педагогічних наук, професор, завідувач відділу історії педагогіки Інституту педагогіки НАПН України; Супрун Микола Олексійович,  доктор педагогічних наук, професор професор кафедри психокорекційної педагогіки НПУ ім. М.П. Драгоманова; Абарінов Олександр Олексійович, виконавчий директор міжнародного благодійного фонду захисту навколишнього та соціального середовища України; Максимова Наталія Юріївна,  доктор психологічних наук, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Хведчук Віталій Васильович, заступник начальника відділу соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби; Костянтин Пантелей, голова Душпастерської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України; Протоієрей Віктор (Яценко), голова Синодального відділу УПЦ з питань пастирської опіки пенітенціарної системи; Баранова Яна Вікторівна, громадська організація «Золотий вік України».

Робота конференції відбулася в онлайн-режимі за допомогою скайп-зв’язку та прямої трансляції заходу на сторінці Фейсбук Пенітенціарної асоціації України та Інституту кримінально-виконавчої служби.

Під час конференції пройшло обговорення питань макаренкознавчих вимірів сучасної педагогічної інноватики, педагогічної спадщини А.С. Макаренка а також становлення особистості в сучасних психолого-педагогічних дослідженнях.

Заступник начальника науково-дослідного центру
з питань діяльності органів та установ ДПтС України
кандидат юридичних наук, доцент Лазаренко Л.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар