Шукати в цьому блозі

понеділок, 5 березня 2018 р.

Ув’язненим Миколаївської виправної колонії розповіли про блаженного Василія Величковського

5 березня 2018 року в Миколаївській виправній колонії № 50, що у Стрийській єпархії, на запрошення капелана о. Тараса Жолдака відбулася зустріч з о. Тарасом Миркою, в’язничним капеланом у Львівській архиєпархії і п. Олегом Чехарівським.

Гості представили ув’язненим постать блаженного Василя Величковського –  покровителя засуджених і працівників виправних закладів. Зокрема, розповіли про важливі біографічні моменти з життя блаженного. Особливе зацікавлення викликали події ув’язнення і поневіряння владики Величковського в таборах Воркути і в Луганській тюрмі суворого режиму та підготування засуджених, які очікували смертної кари до вічності. 

Під час зустрічі о. Тарас Жолдак і о. Тарас Мирка разом із працівниками колонії і в’язнями помолилися Молебень до блаженного Василія Величковського, а насамкінець відбулося помазання єлеєм. Також усі присутні приступили до мощів блаженного. Організатори зустрічі висловили особливу подяку керівництву колонії і підполковнику Олегу Сердюку за допомогу і всяке сприяння в проведенні цього заходу.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами stryi.ugcc.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар