Шукати в цьому блозі

четвер, 29 березня 2018 р.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЩОДО ОПРИЛЮДНЕННЯ ПЕТИЦІЇ НА ЗАХИСТ СІМЕЙНИХ ЦІННОСТЕЙ

Вих. № 3 від 28.03.2018
Президенту України
Порошенку П. О.

Шановний Петре Олексійовичу!

Від 26 січня цього року, на офіційному сайті проводився збір голосів під петицією за № 22/042484-еп “Просимо вжити заходів для припинення пропаганди гомосексуалізму та захисту традиційних сімейних цінностей”, ініційованою Віктором Танцюрою. Це звернення, перед його публікацією, пройшло перевірку працівниками адміністрації сайту. За 30 днів до завершення граничного терміну збору голосів, петицію підтримали 22 837 осіб з 25 000 необхідних згідно із законом.

Однак, за дорученням керівника Апарату Адміністрації Президента України Дніпрова О. С., у ніч з 27 на 28 березня зазначену петицію було видалено з офіційного інтернет-представництва Президента України на підставі звернення від Філіпішиної А. А. При цьому, на сайті залишається шість одноіменних петицій-клонів (№22/043760-еп, №22/043582-еп, №22/042908-еп, №22/042828-еп, №22/042906-еп, №22/042902-еп), які були створені зловмисниками з метою перешкодити голосуванню, що свідчить про свідому протидію воєвиявленню громадян.

Право виражати свої погляди й думки з різних суспільно значущих питань гарантовано Конституцією та міжнародними документами. Звертаємо Вашу увагу на те, що рішення керівництва Апарату Адміністрації Президента України щодо зняття оприлюдненої Петиції обмежило права громадян на вираження поглядів та свободу віросповідання, які захищаються статтями 9 та 10 Європейської Конвенції з прав людини. Факт видалення Петиції і залишення ложних однойменних звернень свідчить про зухвале нехтування волевиявленням громадян.

Згідно з Конституцією України та визнаними Україною міжнародними правовими документами держава має зобов’язання перед українським народом щодо розвитку та захисту інституту сім’ї.

З досвіду капеланів пенітенціарної системи свідчимо, що будь-яка суспільна патологія і кримінальна поведінка громадян прямо пов’язана із занепадом інституту сім’ї. Але сім’я значно успішніше зцілює наслідки будь-якої суспільної й особистісної патології, ніж правоохоронна система.

ПРОСИМО: 
1. Перевірити дії згаданих чиновників на предмет перевищення повноважень і дотримання законів у даному випадку.
2. Поновити оприлюднення Петиції №22/042484-еп на офіційному інтернет-представництві Президента України.
3. Гарантувати дотримання держслужбовцями Статті 51 Конституції України, Статті 16 Загальної декларації прав людини, Статті 23 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права
4. Дати відповідь на цей лист у встановленому законом порядку.

Голова правління Української Міжконфесійної Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі»
Протоієрей Костянтин Пантелей

Немає коментарів:

Дописати коментар