Шукати в цьому блозі

середу, 7 березня 2018 р.

Ув'язнені жінки отримали окуляри, придбані коштом доброчинців

7 березня 2017 року, група волонтерів Пенітенціарного душпастирства УГКЦ завершила акцію "Окуляри в'язням". 23 пари новеньких окулярів, виготовлені коштом доброчинців, були передані жінкам у Київському слідчому ізоляторі. Перед тим, 10 лютого офтальмолог-волонтерка Олеся Топольницька перевірила зір і виписала окуляри чоловікам і жінкам у цій установі. 

Задум проведення акції перевірки зору в'язням із залученням медиків-волонтерів належав Павлові Загороднову, референту пенітенціарного душпастирства УГКЦ. Поруч Тетяна Козій з великою душею, що завжди бере участь у доброчинних відвідинах в'язнів і Василь Возняк, засновник Центру волонтерської підтримки пенітенціарного служіння у Києві. Першу перевірку зору у Київському слідчому ізоляторі провела група волонтерів Всеукраїнського альянсу офтальмологів, на чолі з п-і Оксаною Вітовською. Відтак акцію підтримала у Білій Церкві п-і Варвара Ждан разом з о. Євгеном Мерімерним. 

Добро помножує добро! Задум знайшов широку підтримку серед доброчинців. Протягом перебігу акції 63 пари окулярів на загальну суму 21800 грн. було виготовлено в'язням у Білоцерківській виправній колонії і у Київському слідчому ізоляторі. Людяне спілкування і безкорислива допомога знову повертає в'язням довіру до людей і відчуття власної гідності. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар