Шукати в цьому блозі

середу, 11 квітня 2018 р.

Для волонтерів Товариства Червоного Хреста України відбувся семінар

10 квітня 2018 року у Києві відбувся черговий семінар для волонтерів Товариства Червоного Хреста. На запрошення координаторки Катерини Остапенко у волонтерському офісі керівник Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України о. Костянтин Пантелей зустрівся з ініціативною групою, що бажає розробляти і здійснювати заходи соціально-психологічної та гуманітарної підтримки в'язнів.

Протягом семінару волонтери ознайомились з проблемами ізоляції від соціуму й основними категоріями людей у потребі. Семінар був введенням в основи волонтерської практики для служіння ув'язненим. Така допомога є дуже життєдайною особливо тепер, коли пенітенціарна система знаходиться у перехідному стані реформування.

Попереду цікаві волонтерські і доброчинні проекти! Потенціал Товариства Червоного Хреста може виявитися життєдайним для покриття численних гуманітарних потреб найвразливіших категорій в'язнів. Серед них найважливіша - психологічна і соціальна опіка людей у потребі: неповнолітніх, жінок, матерів з грудними дітьми, хворих, пристарілих та інвалідів.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар