Шукати в цьому блозі

вівторок, 24 квітня 2018 р.

У Києві розпочалася конференція Міжнародної асоціації в'язничних капеланів

Перше пленарне засідання. Світлина пастора В`ячеслава Когута (ХВЄ)
24 квітня 2018 року у Києві, під проводом пастора Майкла Філіппі, розпочалася Міжнародна конференція Асоціації в'язничних капеланів IPCA - Europe "Віра в справедливість: з тюремного ув'язнення у суспільство".  

Голова Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі України о. Костянтин Пантелей у вітальному зверненні до учасників конференції  представив історію відродження в'язничного капеланства в Україні та його основні риси. Міжконфесійну палітру цього служіння нині складають 13 релігійних організацій, що увійшли до дорадчого органу при Міністерстві юстиції для забезпечення духовних потреб як ув'язнених, так і персоналу пенітенціарних установ. Про капеланське служіння в Україні розповіли офіційні представники Церков і релігійних організацій, що входять до Душпастирської ради.

На перших сесіях конференція розглядала тенденції у світі та наслідки прийняття ООН Тюремних Правил Мандели. 25 квітня, з богословським впровадженням, виступив о. д-р Олег Кіндій, заступник декана з міжнародних зв'язків Філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету, з доповіддю "Відновлення людської гідності через зцілення образу Бога: Теологічна перспектива пенітенціарного служіння".  Криза родини і особи батька у суспільному житті, на думку о. Олега, є однією з причин соціальних патологій, пов'язаних зі злочинністю. 

Метою конференції є погляд на проблему відправлення правосуддя та кримінальних покарань, ролі соціальних інституцій у досягненні витривалого і справедливого суспільного миру та інтеграції колишніх в'язнів.

У ході пленарних засідань планується розгляд питань: як пастирська опіка може сприяти відновленню порушеної людської гідності та як ретранслювати суспільству наслідки юстиції, що прийнята в ньому.



На конференцію зібралися близько 50 учасників з 16 країн світу. Попереду 3 дні насиченої роботи, обміну досвідом та думками. Європейська асоціація тюремних капеланів є міжнародною організацією з консультативним статусом в ООН, яка об'єднує священнослужителів різних релігій.

У конференції беруть участь капелани країн:

  1. Україна   
  2. Франція
  3. Швеція
  4. Норвегія
  5. Велика Британія
  6. Румунія
  7. Білорусь
  8. Угорщина
  9. Австрія
  10. Сербія
  11. Ірландія
  12. Данія
  13. Нідерланди
  14. Бельгія
  15. Азербайджан
  16. Ливан (Регіон Азія)


Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар