Шукати в цьому блозі

понеділок, 26 листопада 2018 р.

Члени Душпастирської ради при Міністерстві юстиції взяли участь у круглому столі ІКВС

26 листопада 2018 року за участі науковців, викладачів провідних вищих навчальних закладів, практичних працівників Державної кримінально-виконавчої служби України, представників громадських та правозахисних організацій, відбувся міжвузівський науково-практичний круглий стіл на тему «Актуальні проблеми надання правової та психологічної допомоги особам, які перебувають у конфлікті зі законом».

Співорганізаторами круглого столу виступили Національна академія внутрішніх справ, Інститут людини Київського університету імені Бориса Грінченка, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київська трьохсвятительська духовна семінарія УГКЦ та Пенітенціарна асоціація України.

Цей науковий захід відкрив начальник Інституту кримінально-виконавчої служби, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України генерал-майор внутрішньої служби Бараш Євген Юхимович.

З вітальними словами до учасників круглого столу звернулися: Бойко-Бузиль Юлія Юріївна, кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психологічних дисциплін Інституту кримінально-виконавчої служби; Суліцький Вадим Володимирович, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка; члени Душпастирської ради при Міністерстві юстиції України о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу у справах душпастирства у пенітенціарній системі України та о. Віктор Яценко, голова Відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи.

В рамках круглого столу обговорювалися такі теми: актуальні питання пенітенціарної психології та педагогіки, проблеми професійної діяльності та підготовки персоналу кримінально-виконавчої служби, психолого-педагогічні аспекти збереження особистості, яка перебуває в конфлікті зі законом, роль інститутів капеланства та волонтерства в установах виконання виконань і пробації, проблеми та перспективи розвитку пробації в Україні, вдосконалення законодавчої та нормативно-правової бази з питань ресоціалізації. Голова Душпастирської ради при Міністерстві юстиції о. Костянтин Пантелей виступив з доповіддю "Соціальний простір у пенітенціарній системі", в якій представив потребу розширення можливостей для суспільних ініціатив у в'язницях, що передбачає створення відповідних приміщень для індивідуальної і групової праці з утримуваними в'язнями. "Термін ресоціалізація виявиться хибним, якщо кращі представники соціуму не будуть мати можливостей брати участь у процесі ресоціалізації, - зазначив о. Пантелей, - сьогодні нема для цього приміщень, що відповідають необхідним вимогам безпеки, ані достатньої кількості персоналу, що супроводжував цю працю. На сьогодні залишається лише забезпечення охорони, нагляду та ізоляції правопорушників, що опинилися за мурами в'язниць. Хоча й більше організацій стали брати участь у житті утримуванців установ пенітенціарної системи, більшість в'язнів самі себе соціалізують."

Робота круглого столу була плідною та цікавою. Вектором роботи було обрано «Інститут ресоціалізації засуджених: минуле, сьогодення і майбутнє».

Немає коментарів:

Дописати коментар