Шукати в цьому блозі

понеділок, 5 листопада 2018 р.

Презентація фільму «Небо над головами» відбулася в Адміністрації ДКВС Міністерства юстиції України

5 листопада 2018 року у приміщенні Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби Міністерства юстиції України, за сприяння Пенітенціарного душпастирства УГКЦ, відбулася презентація короткометражної документальної стрічки «Небо над головами», присвячена 20-й річниці створення структур ДКВС України для працівників апарату служби.   


Фільм молодого режисера Василя Возняка, багатолітнього волонтера Пенітенціарного душпастирства УГКЦ, побудований на історії колишнього вихованця Прилуцької виховної колонії взаємовідносин між двома вимірами – в периметрі колючого дроту та за його межами. Документальна стрічка зосереджує основну увагу глядача не на негативі відбування покарання підлітками, а на батьківській турботі персоналу колонії в процесі перевиховання звернувших зі шляху підлітків та допомозі їм в адаптації після відбування покарання.

Презентація відбулася за участі особового складу Адміністрації ДКВС України та гостей: режисера кінострічки Возняка Василя, керівника Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України протоієрея Костянтина Пантелея, начальника державної установи «Прилуцька виховна колонія» підполковника внутрішньої служби Євгена Квітницького, начальника відділу соціально-виховної та психологічної роботи майора внутрішньої служби Дмитра Жайворонка, керівника гуртка відділу соціально-виховної та психологічної роботи установи Ольги Муляр та колишнього вихованця Прилуцької виховної колонії Івана. За словами Івана, після звільнення найбільше бракує допомоги у складному житті, і це є справжнім викликом.

Після перегляду між глядачами та гостями заходу відбулося досить активне спілкування та обговорення кінострічки. Так завершилася цінна і тепла подія для усіх її учасників.

Світлини

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ
За матеріалами сайту ДКВС

Немає коментарів:

Дописати коментар