Шукати в цьому блозі

понеділок, 19 вересня 2011 р.

ІІІ Всеукраїнське Військове Паломництво - крок до оновлення душі і серця.


Зарваниця величний Марійський центр Західного Поділля віками була для українського народу форпостом християнської віри і джерелом життєдайної сили. Для християн усього світу Зарваниця добре відома чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з'являлася Божа Матір. Зараз на цьому місці споруджено комплекс церковних споруд, що належать Українській Греко-Католицькій Церкві.

17-18 вересня у цьому святому місці відбулося третє Всеукраїнське військове паломництво під гаслом «До Бога - через Батьківщину».

Організатором цього заходу є Департамент Патріаршої Курії Української греко-католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

У військовому паломництві взяли участь представники управління Державної пенітенціарної служби України у Тернопільській області, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Внутрішніх військ МВС, Державної прикордонної служби та Міністерства надзвичайних ситуацій України, військовослужбовці з’єднань і військових частин Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил та члени їхніх родин з усіх регіонів держави, а також представники інших військових формувань України.

Окрім цього, на прощі були присутні представники військових ординаріатів Польщі, Німеччини, Словаччини та Словенії, а також християнських Церков України.

Під час паломництва було відправлено молебень у парафіяльній Церкві, відбувся урочистий хід учасників до Скульптури Матері Божої, Хресна Дорога, похід зі свічками та Архієрейська Божественна Літургія.

Крім того, за тими військовослужбовцями Збройних Сил України, які загинули під час виконання службового обовязку та в операціях з підтримки миру на територіях інших країн було віслужено панахиду.

Після святої літургії Владикою Михаїлом Колтуном, Правлячим Архиєреєм Сокальсько-Жовківської єпархії, за активну участь в організації та проведенні Всеукраїнського військового паломництва було нагороджено, чудотворною іконою Пресвятої Богородиці, начальника управління ДДУПВП у Тернопільській області генерал-майора внутрішньої служби Лосика П.С. та старшого інспектора (з виховної та психологічної роботи) майора внутрішньої служби Джус О.В.

У паломництві взяли участь військові музиканти, оркестр Тернопільського гарнізону. Музичний супровід здійснював Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України.

Кожний учасник паломництва на згадку про участь отримав спеціально виготовлений пам’ятний знак, а також багато позитивних емоцій, спокій і вдосконалення душі та очищення серця.

Євгенія Купчик Старший інспектор (взаємодії з ЗМІ та зв’язках з громадськістю) у Тернопільській області.

Немає коментарів:

Дописати коментар