Шукати в цьому блозі

четвер, 14 грудня 2017 р.

Офтальмолог-волонтерка перевірила зір в'язням у Білоцерківській виправній колонії №35


14 грудня 2017 року лікар-офтальмолог Варвара Ждан у супроводі священика Євгена Мерімеріна, адміністратора парафії Блаженної княгині Ольги (УГКЦ) у Білій Церкві, відвідали чоловічу виправну колонію № 35. Організації цієї події посприяв начмед виправної установи Костянтин Швидкий.

Після перевірки зору 52 особам було виписано 36 рецептів на окуляри. Наступним кроком є виготовлення окулярів коштом доброчинців. Їх привезуть волонтери пенітенціарного служіння в рамках "Соціальних днів у в'язниці".

Доброчинна акція "Перевірка зору в'язням" уже відбувалася 12 жовтня у Києві. Її співорганізаторами стали Пенітенціарне душпастирство УГКЦ та Всеукраїнський альянс офтальмологів.

Акція відбувається не вперше й покликана звернути увагу на потребу принципового вирішення проблеми охорони здоров'я у пенітенціарних установах. У в'язничній системі є міжобласна лікарня, яка спеціалізується на оперативних втручаннях при значних проблемах зору. Проте елементарна профілактика порушення зору шляхом виписування окулярів залишається недоступною для абсолютної більшості в'язнів.





Пенітенціарне душпастирство  УГКЦ

1 коментар:

  1. Дуже добре,що церква знайшла лікаря,адже в місцях позбавлення волі знаходяться такі самі люди у яких е душа,серце,але за певними життевими обставинами за скоєння вчинків відбувають не виправлення,а саме покарання яке вигадало людство.Кожна людина має право свого вибору,своєї долі і кожна людина може себе змінити будь коли.
    Бажаю впевненості лікарю-офтальмологу,співчуття і наступного разу думаю Варвара Вікторовна,яка у себе в лікарні проводить огляди без перчаток і маски не буде вже так боятись і зможе підбирати лінзи не на витягнуту руку ,а без хвилювання навіть провести офтальмоскопію (огляд очного дна).Тож якщо ця лікар має добре серце, може співчувати, відноситись з порозумінням до всіх людей без винятків - бажаю ще дуже часто бачити і чути про ії добрі вчинки,тим паче на запрошення церви.










    ВідповістиВидалити