Шукати в цьому блозі

вівторок, 9 листопада 2021 р.

Програма реінтеграції в'язнів «Шлях ув'язненого» впроваджуватиметься в Україні

9 листопада 2021 року відбувся візит представників міжнародної організації Prison Fellowship International і керівників Української міжконфесійної християнської місії "Духовна і благодійна опіка в місцях позбавлення волі" до Державної установи "Коростенська виправна колонія # 71" з метою представлення міжнародної програми реінтеграції в'язнів «Шлях ув'язненого».

За сприяння Управління ресоціалізації та соціальної реабілітації Департаменту з питань виконання кримінальних покарань та керівництва колонії відбулася зустріч з ув’язненими, в якій брали участь:

- Девід Ван Паттен (David Van Patten), головний операційний директор PFI International;
- Джон Х'ю Грейтхед (John Hugh Greathead), старший регіональний директор Європи та Центральної Азії;
- священик Костянтин Пантелей, голова правління Місії, керівник Відділу душпастирства у пенітенціарній системі України Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви;
- пастор В’ячеслав Когут, виконавчий директор Місії, директор Соціального департаменту Української Церкви Християн Віри Євангельської;
- Юрій Величко, начальник Відділу діяльності виховних колоній та навчання засуджених Управління ресоціалізації та соціальної реабілітації Департаменту;
- Олександр Нікітчук, начальник ДУ «Коростенська виправна колонія (№ 71)»Департаменту з питань виконання кримінальних покарань.

Під час візиту гості відвідали житловий сектор колонії, де утримуються засуджені, каплиці і молитовні кімнати, зустрілися з пасторами християнських церков, які здійснюють регулярне служіння в установі Юрієм Зубовим і Володимиром Чижовим. У часі спілкування з адміністрацією установи обговорили перспективи співпраці для презентації програми «Шлях ув'язненого».

Програма була розроблена для зміни тюремних середовищ і повернення в’язнів до суспільного життя. Це - восьмитижневий курс євангелізації та учеництва, заснований на Євангелії від Марка, який запрошує в’язнів у подорож, що перетворює, щоб дізнатися про Ісуса В’язня. Багато людей відчувають безнадію у зв’язку з ізоляцією в результаті вчинених ними кримінальних правопорушень. Програма втілюється у в’язницях по всьому світу, дбає про примирення з жертвами злочинів, допомагає сім’ям засуджених й успішно реінтегрує їх у соціумі. В цьому допомагають християнські спільноти.

Після відвідування Коростенської колонії відбулося ознайомлення з умовами нового реабілітаційного центру УЦХВЄ, який коштом доброчинців створено в ококлицях Києва. Там планується проводити навчання і втілення програми «Шлях ув'язненого».

Презентація програми відбудеться в головному офісі Департаменту виконання кримінальних покарань 10 листопада 2021року.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар