Шукати в цьому блозі

понеділок, 20 червня 2016 р.

Ув'язнені отримали привітання із святом Трійці

20  червня 2016 року, у день Св. Духа, протоієрей Костянтин Пантелей відвідав засуджених з господарської обслуги, ув'язнених чоловіків, жінок, неповнолітніх та хворих у мед-частині Київського слідчого ізолятора. Привітання зі Святом Трійці розпочалося у черговій частині цієї пенітенціарної установи. Капелан прочитав разом з присутніми черговими офіцерами служби молитву до Святого Духа і молитву пенітенціарного працівника. У каплиці Праведного Іова Багатостраждального зібралися чоловіки, що відбувають свій термін, працюючи у господарській обслузі для потреб ув'язнених. 

Нелегко серед в'язнів бачити ув'язнених жінок, які перебувають тут вже дехто п`ятий, а дехто і восьмий рік. Суди досі тривають. Нелегко стрічати вагітних, а також немовлят. Коштом подружжя Віталія і Юлії для хлопчика, якому трохи більше року, були придбані підгузки й інші засоби гігієни для малят. Все більше серед ув'язнених зустрічаються також учасники бойових дій на Донбасі. Усі без винятку - вони у великій духовній потребі.

Наприкінці цього святкового дня вітання зі Святом Трійці отримали також засуджені, що перебувають на лікуванні у Міжобласній лікарні пенітенціарної системи, що в Бучанській виправній колонії. 

Співробітники установ кожного свята забезпечують супровід, щоб уможливити якнайширше охоплення людей, що перебувають під вартою. Це стало нормою співпраці та моделлю майбутнього забезпечення релігійних прав засуджених. На тлі великої потреби залишається, нажаль, брак священнослужителів, які в стані приділяти час опіці в'язнями у повсякденні.

Таїнство Церкви по особливому для християн відкриває Свято Трійці. Ми всі такі різні, але взаємно потрібні, і наша відмінність не є тягарем для нас, а радісною поміччю і служінням одне одному у Святому Дусі. Усі в'язні потребують наших молитов. Молячись за позбавлених волі, пам'ятаймо також про пенітенціарних службовців, тих, хто постраждав від злочину та членів їх родин. 

Пенітенціарне душпастирсвто УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар