Шукати в цьому блозі

середу, 1 червня 2016 р.

День захисту дітей відзначили у слідчому ізоляторі й у виховній колонії

1 червня 2016 року з нагоди Міжнародного дня захисту дітей відбулась зустріч волонтерів пенітенціарного душпастирства УГКЦ з неповнолітніми, які потрапили у конфлікт із законом, утримуваними у Київському Слідчому Ізоляторі. Зустріч зорганізував координатор волонтерського служіння у в'язниці Павло Загороднов. Цього самого дня о. Дмитро Горнакевич відвідав вихованців Прилуцької виховної колонії. 

За сприянням соціально-виховних відділів пенітенціарних установ волонтери і священики поспілкувалися з підлітками,  залишивши разом із солодкими подарунками, придбаними на кошти доброчинців Патріаршого Собору у Києві, з побажаннями добра і Божого визволення. Діти отримали відчуття діткнутості й зацікавлення їхніми долями. Вони потребують доброзичливого супроводу і постійного пригадування, що незалежно від обставин їхнього життя та вчинків, навіть будучі покарані за злочини, вони не відкинені. 

У Ювілейному році Божого милосердя Церква звертає своє навчання про необхідність служіння ближньому ділами милосердя, серед яких одним з важливих залишається в'язнів відвідати. Святіший Престол проголосив, що Ювілей для в'язнів відбудеться у Римі в базиліці Св. Петра 6 листопада 2016 року. Папа Франциск звернеться до Церкви із особливим посланням в контексті пенітенціарного служіння.




Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар