Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 3 червня 2016 р.

Представники Церков висловили пропозиції щодо пенітенціарної реформи

3 червня 2016 року у засіданні робочої групи при Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності для обговорення пенітенціарної реформи взяли участь члени Душпастирської ради при ДКВС України пастор В'ячеслав Когут і протоієрей Костянтин Пантелей. Головуючий на засіданні депутат Верховної Ради України Юрій Мірошниченко запросив учасників засідання до конструктивного діалогу.



В рамках обговорення доповіді Першого заступника Міністра юстиції Наталії Севостьянової про основні кроки реформування пенітенціарної системи священики від імені Церков, які входять до Душпастирської ради, висловили наступні пропозиції:


1. Виокремити фах пенітенціарія в кодифікації професій, гарантуючи належну і гідну винагороду за його роботу, а також забезпечити заходи постійної духовної, інтелектуальної та психологічної формації для протистояння вигорянню і професійній деформації.


2. У рамках реформування ДКВС зберегти як пріоритетну роль соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими згідно з європейськими стандартами. Для цього створити при Мінюсті Департамент соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими.

3. Створити в Інституті кримінально-виконавчої служби в Києві Центр пенітенціарної практики та пенітенціарної етики, який сприятиме формуванню професійної компетентності та безперервному підвищенню кваліфікації працівників пенітенціарної служби і капеланів. 

4. Розпочати розробку законопроекту «Про внесення змін до нормативно-правових актів щодо участі душпастирів (капеланів) у досудовій, пенітенціарній та наглядовій пробації».

Окреме зауваження щодо пунктів реформи від Церков.
5. Речники Церков висловлюють згоду і переконання, що для належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій необхідно створити на території Лук'янівської в'язниці музей жертв тоталітарних режимів, включивши його до національного історико-меморіального комплексу. Винесення в’язниць за межі міста спричинить подальше відчуження наших громадян від суспільства та маргіналізацію проблем ув’язнених і персоналу.

Немає коментарів:

Дописати коментар