Шукати в цьому блозі

четвер, 2 червня 2016 р.

Перша група священиків закінчила навчання й отримала сертифікати та посвідчення капеланів

2 червня 2016 року в Інституті кримінально-виконавчої служби закінчився тренінг для священників (капеланів), що проходив у межах співробітництва Державної пенітенціарної служби України, Душпастирської ради при пенітенціарній службі та Інституту. Перша група священиків отримала сертифікати й посвідчення капеланів. Серед них п'ятеро - отці Української Греко-Католицької Церкви

Усього було проведено чотири модулі: правової компетентності, спеціальної компетентності, психолого-педагогічної компетентності та фахової компетентності.



У підсумку зазначеного заходу із заключним словом виступив начальник Інституту кримінально-виконавчої служби, доктор юридичних наук, доцент генерал-майор внутрішньої служби  Бараш Є. Ю., який наголосив, що релігія представляє основу первинних цінностей, саме на основі релігійних установок були створені моральні норми поведінки. І в цій якості релігія є одним з найважливіших засобів формування у засудженого позитивних внутрішніх установок, допомагає його відновленню в статусі повноправного члена суспільства та недопущення з його боку нових злочинів. Після цього  Бараш Є. Ю. вручив капеланам сертифікати, які засвідчують, що священики пройшли спеціалізоване курсове навчання священнослужителів Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» в обсязі 32 аудиторних годин, що проходило з 30 травня по друге червня 2016 року.

Чотирьохденне навчання завершилося спільною молитвою представників усіх конфесій у знак вдячності за роботу викладачів, а також побажаннями процвітання Інституту, Божої благодаті всім викладачам і плідного співробітництва у майбутньому.

За задумом організаторів само по собі навчання у міжконфесійній групі сприяє розвитку взаємного розуміння і братських відносин священиків різних Церков й виховує відчуття солідарноті у свідченні справжньої дюбові. "По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою." (Івана 13.35)

Інформація і світлини

Немає коментарів:

Дописати коментар