Шукати в цьому блозі

четвер, 23 червня 2016 р.

Прес-реліз

24 червня 2016 року з 8:00 до 14:00 відбудуться заключні виклади і вручення сертифікатів в’язничним капеланам, які завершили курс навчання в Інституті кримінально-виконавчої служби.

Відповідно до закону про в’язничне капеланство* протягом цього тижня з 21 до 24 червня відбувається друга ротація з навчання капеланів різних конфесій в Інституті кримінально-виконавчої служби.
Навчання включає три модулі компетентності:

  • правовий
  • режимний
  • душпастирський

Після завершення навчання та тестування з рівня засвоєння базового рівню компетентності 24 червня відбудеться вручення сертифікатів капеланам різних Церков.

Програма навчального курсу пенітенціарних капеланів була сформована й узгоджена в результаті спільної наради представників навчальних закладів Державної Кримінально-виконавчої служби України (ДКВС) і Душпастирської ради при ДКВС у лютому – березні 2016 року.

Навчання відбувається в Інституті Коримінально-виконавчої служби у Києві й у Білоцерківському училищі професійної підготовки персоналу ДКВС України.

Християнські Церкви мають тривалу і безперервну традицію пенітенціарного служіння. Нині спеціально підготовлені представники релігійних конфесій співпрацюють з державою на засадах соціального партнерства у зціленні причин і наслідків злочинності.

Пенітенціарна ідея, що лежить в основі тюремного служіння, сприяє примиренню та інтеграції громадян, покараних за кримінальні злочини. Аби систему покарань перетворити на пенітенціарну, необхідно послідовного впровадження більш відкритої для суспільства системи. У реформуванні кримінально-виконавчої служби – велика роль закону про капеланство, який поетапно впроваджується. Триває праця над законодавчим врегулюванням.

Для акредитації журналістів
тел. Палій Максим Валерійович (050) 326-45-26
вул. Колекторна 4 (біля станції метро «Бориспільська»)
Інститут Коримінально-виконавчої служби

* Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання діяльності священнослужителів (капеланів) в органах та установах, що належать до сфери управління Державної пенітенціарної служби України» (14 травня 2015 року, № 419-VIII, Голос України від 10.06.2015 — № 101

Немає коментарів:

Дописати коментар