Шукати в цьому блозі

суботу, 12 листопада 2011 р.

Ув'язнених жінок Чернігівської ВК 44 відвідав священик з волонтерами із Києва.

Протягом понад 18 років настоятель храму Св. Миколая Чудотворця мітрофорний протопресвітер о. Ігор Онишкевич продовжує опікуватися засудженими жінками та їх дітьми. Він регулярно відвідує установи, в яких утримуються жінки. Цього разу 11 листопада 2011 р. поруч із ним Чернігівську виправну колонію з мистецькою програмою та проповіддю, а також з гуманітарною допомогою відвідали волонтери Ірина Журило, Зенон Феджора та Юрій Вольбин.

В установі є каплиця. Проповідь, катехизація та уділення Святих Таїнств вже тривалий час - на плечах ієромонаха о. Віталія (Котика). Йому допомагають сестри-редемптористки Оксана (Пелех) і Христина (Пецольд). Установа ця складна з огляду на те, що тут перебувають жінки, що вже неодноразово були засуджені до позбавлення волі. Листування та харитативну опіку цими жінками забезпечувала понад 17 років парафіянка храму Св. Миколая на Аскольдовій - добродійка Марта Бліхар з численними помічницями. Участь у служінні також беруть волонтери Карітас-Київ.
Служба допомоги ув'язненим жінкам громади Св. Миколая Чудотворця на Аскольдовый Могилі, запрошує приєднатися до участі у заходах для підопічних: "Будемо раді бачити вас серед наших волонтерів, познайомитися з вами ближче, спілкуватися та разом виконувати цю важливу працю. Адже ніхто з нас не знає, чого завтра будемо потребувати ми самі та звідки і яку допомогу отримаємо. Тож, не вагайтеся допомогти комусь сьогодні, поки ще є час і нагода!" - повідомляється на сайті громади.


Немає коментарів:

Дописати коментар