Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 17 лютого 2012 р.

На празник Стрітення Господнього відбулося свято у Коломийській виправній колонії.

15 лютого, на празник Стрітення Господнього, Коломийську виправну колонію (с. Товмачик, ВК-41) із духовним концертом та дарунками відвідали хористи церкви Різдва Пресвятої Богородиці смт. Отинія на чолі з парохом о. мітратом Василем Мельничуком.

Концерт розпочався освяченням подарованої гостями установи великої свічки. Протосинкел єпархії о. Василь Мельничук привітав із святом Стрітення Господнього присутніх у залі. Хор під керівництвом регента Дмитра Мачошака подарував засудженим колядки, патріотичні пісні, класичні твори та естрадні номери, оскільки хор вміщає в собі ансамблі, квартети, тріо та сольні номери.

«На празник Стрітення Господнього ми хотіли подарувати засудженим християнську зустріч, молитву і підтримку. Це відповідає розвиткові нашої Церкви, що поміщено у словах: «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом». До цього візиту ми вилили символічну свічку розміром 120 сантиметрів. Ця освячена стрітенська свічка, що символізує Боже Світло, згоратиме у молитві в’язнів, і вони будуть спостерігати її зменшення та скорочення свого терміну покарання», – сказав о. Василь.

Старший капелан в’язничного служіння о. Олекса Куйбіда висловив подяку за візит гостям і відзначив, що це служитиме укріпленням духовних сил людей, котрі оступилися в житті.

Також подяка прозвучала від обласного управління Державної пенітенціарної служби. Гостям колонії подарували дві ікони і підсвічник, виготовлені самими засудженими. Ще засуджені подарували у власному виконанні колядку: «Сумний був той Святий вечір». Гості колонії залишили для засуджених і продуктові дарунки.


Немає коментарів:

Дописати коментар