Шукати в цьому блозі

вівторок, 10 липня 2012 р.

З 2 по 6 липня в Гамбурзі відбувся навчальний семінар «Тероризм як моральний виклик суспільству».

З 2 по 6 липня 2012 року в Гамбурзі відбувся навчальний семінар «Тероризм як моральний виклик суспільству». Курс був спрямований на підвищення кваліфікації військових капеланів та офіцерів Збройних сил Німеччини з питань, які є сучасними викликами їхнього служіння. Колеги з Німеччини запросили долучитись до обговорення актуальних тем та поділитись своїм досвідом вирішення складних моральних проблем колег з Польщі, Чехії, Боснії та Герцеговини, Іспанії та України. Українськими учасниками заходу були о. Любомир Яворський, заступник керівника Дапартаменту у справах душпастирства силових структур України та о. Петро Станко докторант Католицького університету в Айхштaті.


Католицька Єпископська Конференція Німеччини 5 вересня 2011 року видала документ «Тероризм як морально-етичний виклик гідності та правам людини», в якому визначила підходи до вирішення моральних питань однієї з найбільших загроз для людства – тероризму. Учасники навчання, беручи за основу цей документ, обговорили питання, які нерідко приходиться вирішувати зараз військовим та капеланам, які забезпечують їх пастирську опіку, зокрема, де є межі правової держави в обороні від тероризму, основні способи побороти тероризм, чи може бути виправданим цілеспрямоване вбивство, тероризм в інтернеті, застосування тортур.


«Участь у таких семінарах є надзвичайно важливим. Дуже корисно почути досвід наших колег з різних країн Європи, які ставлять важливі морально-етичні проблеми та шукають відповіді на них. Ми також будемо намагатись знайти нагоду обговорити ці проблеми з українськими капеланами для того, щоб у ситуації коли така проблема виникне, вони могли сформувати свою позицію і допомогти вирішенню проблеми.» - сказав о. Любомир Яворський.

Прес-служба Департаменту капеланства.

XIII Всесвітній конгрес Міжнародної католицької комісії в’язничного душпастирства (ICCPPC) відбувся в Яунде, Камерун, з 27 серпня - 1 вересня 2011. Церква намагається служити усім людям, як чинив Господь, особливо уважний до найбільш нужденних, із якими Ісус ототожнював Себе: «Я був у темниці, і ви відвідали Мене» (Mт. 25:36). Частина пастирської місії Церкви - захищати права людини й долати різницю між літерою й духом цих прав. Святіший Отець Венедикт XVI заохочує усіх вірних словами: «Ми повинні змагатися за більшу повагу до гідності утримуваного під вартою». Це послужить особистою нагодою, «щоб у цьому служінні, наші власні очі були відкриті до чудес, які Бог робить для нас щодня (cf. Deus Caritas Est, 18)». Збільшення кількості тяжких злочинів й навіть актів тероризму не означає, що від засуджених суспільство має відгородитися мурами й «викинути ключі», ставитися без пошани до їхньої людської гідності.

Немає коментарів:

Дописати коментар