Шукати в цьому блозі

суботу, 19 січня 2013 р.

Традиційні Богоявленські відвідини в'язнів.


Щедрий Вечір у Донецькому СІЗО.

В Навечір'я Богоявлення, 18 січня 2013 року, в СІЗО для неповнолітніх м. Донецьк, о. Василем Пантелюком, капеланом тюремного служіння, було організовано Святу вечерю для засуджених. Кутю до свят-вечірнього столу приготували сестри-служебниці НДМ. На вечері були присутні 25 молодих людей, представники Пенітенціарної служби, п. Денис Ломакін, психолог, п. Сергій Даниленко, інспектор, семінарист Іван Терентьєв та п. Світлана Віхтинська, представник БФ «Карітас Донецьк». На початку трапези піддиякон Микола Паламарчук поздоровив усіх із Новим роком, а потім всі присутні спожили Святої Йорданської води. За трапезою о. Василь ділився із молодими людьми духовними думками, запитуючи їх про їхні бажання. Всі молоді засуджені одностайно відповіли, що хотіли би бути на волі і більше не грішити. Закінчилася вечеря спільною молитвою.

Водосвяття в колонії.

На Богоявлення Господнє, 19 січня 2013 року, в каплиці Святого Миколая Чудотворця у 124-ої колоніїм. Донецька відбулася Святкова Літургія, в якій взяли участь ув’язнені  124-ої колонії. Ув'язнені прийняли Святі Тайни Сповіді і Причастя.
На проповіді під час Літургії о. Василь Пантелюк, капелан тюремного служіння, сказав про те, що на Богоявлення люди вперше пізнали Бога, як Пресвяту Трійцю. Після Літургії відбулося Велике Водосвяття, після чого священик поблагословив свяченою водою людей.

Прес-служба Донецько-Харківського екзархату УГКЦ

Богоявленські відвідини є дуже важливою та очікуваною подією і для в'язнів, і для службовців з персоналу пенітенціарних установ. 19 січня 2013 року з Йорданською водою священики  побували у лічниці Бучанської ВК 85, Івано-Франківському, Львівському, Чортківському, Донецькому, Чернігівському та Київському СІЗО. У в'язницях, з  огляду на специфічний запах, поширеність хвороб різної етіології, молитва, кадження фіміамом та окроплення приміщень здавна застосовувалося Церквою з метою гаґіотерапії (лікування святощами). В'язні запасаються Хрещенською водою і більшість з них справді бережуть її протягом року та ставляться до неї як до великої святині.

Богоявленські відвідини пенітенціарних закладів тривають протягом 2-3 тижнів після свята та є одним з головних пастирських візитів протягом року, що дає прекрасну нагоду для проповіді та повчань.

Пенітенціарне Душпастирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар