Шукати в цьому блозі

неділю, 26 травня 2013 р.

Толока в центрі соціальної реадаптації.

25 - 26 травня волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ побували на Чернігівщині.
На запрошення о. Віталія Котика, керівника реадаптаційного центру для жінок, що потрапили у скрутні життєві обставини, 25 травня відбулася толока на подвір'ї центру. В неділю 26 травня в жіночій колонії № 44 волонтери взяли участь у Божественній Літургії Неділі про розслабленого, яку відправив о. Костянтин Пантелей. З нагоди візиту до колонії волонтери зустрілися з учасницями мистецького конкурсу "Переображення Господньою Любов'ю", яким було передано матеріали для творчості. Відтак відбулася екскурсія древнім Черніговом. У подіях брали участь волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ Анна Мушинська і Аліна Гарбар, Андрій Павлюк, Наталя Кужельна, Ірина Федець й наймолодша волонтерка - Анастасія Пантелей.



«Ви ж тільки не забудьте, приїжджайте до нас частіше, - просто так, відпочити, побути… Ви ж тільки приїжджайте!» - такими непідробно щирими проханнями проводжали групу волонтерів пенітенціарного служіння УГКЦ з Любеча, де знаходиться Реабілітаційний центр для жінок, які потрапили у скрутні життєві обставини. Оксана та Тетяна, теперішні жительки Центру, неохоче прощалися з гостями, до яких вже встигли звикнути за одну добу, проведену разом.

Жінки мають чітко розпланований день, життя Центру рівне і спокійне, сповнене атмосферою поваги та Божої підтримки. Саме це відчуваєш у його стінах, особливо у капличці, де кілька разів на день жінки відмолюють вервицю, просячи опіки та заступництва, дякуючи Господу за таку ласку перебування в Центрі, за людей, яких Він посилає у їхнє життя.


Затишок, чистота та порядок в приміщенні вражає. Жінки чудово справляються з веденням господарства, прекрасно готують та шиють. Опановують все нові та нові навички, які за довготривалий час ув’язнення частково були втрачені. У цьому їм допомагають духовні наставники, о. Віталій (Котик), ЧНІ, с. Оксана (Пелех), МНІ, д. Олег Шайген,  соціальний працівник та волонтери. Проте для жінок це – обмежене коло спілкування, вони потребують широкого включення до громадськості, щоб почуватися потрібними, не виключеними та соціально значущими. Тому і запрошують так щиро гостей, адже їм необхідно відчуття приналежності до спільноти, не цураймося, долучаймося до волонтерства, долаймо бар’єри відчуженості, будьмо справжніми християнам!

Центр "Переображення" був заснований громадою Св. Петра і Павла з міста Чернігова. У співробітництві з відповідними соціальними службами Чернігівської обласної держадміністрації в ньому надається допомога жінкам, які опинилися у важких життєвих обставинах. Служіння центру продовжуватиметься в рамках благодійної діяльності відомої організації Карітас-Україна.

Наталя Кужельна, м.Чернігів








 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар